In quarantaine wedstrijdfit blijven?

Hoewel we nog maar in de startblokken van de corona quarantaine staan, voelt het als een eeuwigheid geleden sinds we voor het laatst onze favoriete velden mochten betreden. En dan praten we nog niet eens over de Eredivisie die de komende maanden op zijn gat ligt. Net als in elke vervelende situatie is er een lichtpuntje: het moment dat we weer de velden mogen betreden. Zowel sporter als supporter hebben er baat bij om hun conditie op peil te houden. Wil je de komende maanden toch wedstrijdfit blijven? Lees dan vooral verder. 

Werk aan je sprintvermogen 

Inmiddels moet je wel zat zijn van bijna de hele dag binnen zitten. Een strak plan om een frisse neus te halen en in vorm te blijven is natuurlijk conditietraining.  Begin bijvoorbeeld met intervaltraining. Dit type training maakt je niet alleen sneller maar verbetert ook je conditie en zet aan tot vetverbranding. Intervaltraining houdt in dat je gedurende korte periodes van ca. twee minuten je conditionele grenzen opzoekt door relatief hard te lopen. Niet door te sprinten maar wel door aanzienlijk harder te lopen dan je normale hardloopritme. Vervolgens rust je een minuut door te lopen. Als je dit 20 tot 30 minuten herhaalt, zul je snel merken dat je het steeds makkelijker wordt. Je wordt sneller en je conditie gaat er enorm op vooruit. Zo blijf je met een kleine tijdsinvestering fit voor de voetbal en misschien wel fitter dan ooit! 

Houdt het vol

Intervaltraining is een goede voorbereiding op een andere tak van sport, namelijk duurlopen. Hoewel je als voetballer vooral kleine sprintjes trekt, is het de kunst om dit de hele wedstrijd vol te kunnen houden. Nu je geen voetbal meer hebt heb je genoeg tijd om je uithoudingsvermogen te versterken! Door twee tot drie keer per week tussen de 20 en 45 minuten hard te lopen zul je snel aansterken. Hardlopen en voetballen delen meer gelijkenissen dan je denkt. Hoewel de voetballer vaak een snellere sprinter is, kan de hardloper veel vaker sprinten. Door in twee principes van conditietraining jezelf te verbeteren, wordt een wedstrijd uitspelen een fluitje van een cent. 

Train op kracht

Hoewel conditietraining geweldig is voor je uithoudingsvermogen vinden sommigen krachttraining leuker en makkelijker om in shape te blijven. Thuis kun je het hele lichaam trainen door een kort maar krachtige work-out neer te zetten in je tuin. Begin met de push-up en rust om het intensiever te maken je voeten op een tuinset. Voer drie sets uit met elk 10 tot 15 herhalingen. De benen die heb je natuurlijk goed getraind met de conditietraining. Mocht je toch wat meer op kracht willen richten, kun je natuurlijk altijd de squat uitvoeren. Van alle genoemde oefeningen bestaan verschillenden varianten die je ook zou kunnen toevoegen aan je work-out. Dus ben je toe aan wat zwaarders? Begin vooral aan wat meer oefeningen!

Blijf jij ook wedstrijdfit?

 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand