'FC Twente moet gaan inzetten op het scenario Eredivisie''

FC Twente weet nog altijd niet of de Eredivisie hervat wordt. De clubs zitten dinsdag telefonisch met elkaar om tafel. Clubwatcher Leon ten Voorde verwacht nog geen duidelijkheid.

"Ik denk dat er morgen nog geen besluit wordt genomen", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Ze gaan denk ik tijd winnen. We hebben nog geen idee welke kant het opgaat en ik denk dat ze dinsdag nog geen beslissing gaan nemen."

FC Twente kwam zelf met een statement naar buiten. "Van der Kraan heeft wel en niet wat gezegd", vindt Ten Voorde. "Hij gaf zijn persoonlijke gevoel en volgde het RIVM. Ik denk ook dat dat een heel verstandige uitspraak is. Bij Ajax is het puur eigen belang. Die hadden het niet gezegd als ze op doelsaldo tweede hadden gestaan. Dat is een aanname, maar het is een kopkans voor open doel."

Ten Voorde weet dat bij FC Twente het vizier ook al gaat naar de selectie voor komend seizoen. "Ze moeten gaan inzetten op het scenario Eredivisie, want die play-offs worden absoluut niet gespeeld. Dus normaal gesproken zal FC Twente ook bij de herstart van het seizoen er wel in moeten blijven. Ik had er met deze selectie in combinatie met deze trainersstaf niet heel veel vertrouwen in", aldus Ten Voorde.

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

 width=

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand