Woerts: ''Dat is een beetje een losse flodder van de UEFA''

Sportmarketeer Chris Woerts hoopt dat de Europese inkomsten in Nederland eerlijker verdeeld worden over de betaald voetbalclubs. Johan Derksen suggereerde dat koploper Ajax vijf procent zou moeten afstaan, maar dat is volgens Woerts veel te weinig. 

"Dat is lachwekkend", zegt Woerts bij Veronica Inside. "Dan maak je jezelf belachelijk. Feyenoord heeft ook gezegd tijdens het overleg: wij willen overal aan meewerken, maar dan moet er wel een goede basis zijn van solidariteit. Feyenoord krijgt nu de zwartepiet toegeschoven, maar zij hebben maar één belang: het overeind houden van de bedrijfstak."

Woerts vindt dat de KNVB het huidige seizoen per direct moet beëindigen. Hij heeft een plan geschreven, waarin Ajax als nummer één een ticket voor de Champions League krijgt, maar daarmee een aanzienlijk hoger bedrag vergoedt aan de andere clubs. Woerts stelt dat Ajax veertig procent van de veertig miljoen euro af moet staan. "Het gaat erom dat als je solidair wilt zijn met elkaar, dan moet je delen", vervolgt hij.

De UEFA dreigde met Europese uitsluiting wanneer competities zelf de stekker eruit trekken. Woerts neemt het dreigement niet serieus. "Dat is een beetje een losse flodder van de UEFA, want daar gaan ze niet over. Het RIVM en de regering hebben gezegd: alle activiteiten in Nederland zijn gestopt tot 1 juni. En onze competitie stopt op 24 mei. Dus wij houden ons keurig aan de richtlijnen van het RIVM en de overheid", besluit hij.

N.B.
De vier thuiswedstrijden in maart, april en mei gaan niet door vanwege het coronavirus. Twentefans.nl en TwenteInsite.nl zijn daarom een ludieke actie gestart en hopen dat FC Twente hierdoor niet te veel horeca-inkomsten misloopt. Wil jij alsnog een bedrag voor 'bier en beenham' overmaken? #StortVoorTwente.

U kunt de 'vrije gift' naar boven of beneden bijstellen.

 width=

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand