Kritiek op Van Leeuwen: ''Daar heeft hij compleet gefaald''

6
Kritiek op Van Leeuwen: ''Daar heeft hij compleet gefaald''

Het is nog niet duidelijk of Wout Brama ook komend seizoen actief is bij FC Twente. Het clubicoon ligt duidelijk niet goed bij technisch directeur Ted van Leeuwen en trainer Gonzalo Garcia, maar Arjan Steenkamp hoopt dat de routinier blijft.

Steenkamp, bestuurder van Twente, verenigt!, is niet te spreken over de manier waarop Brama is afgeserveerd. "Ik vind dat Van Leeuwen daar compleet gefaald heeft als technisch manager", zegt hij bij VoetbalTijd. "Dan hoor je voor je troepen te staan en zorg je dat brandhaarden intern snel geblust worden. Het heeft ontzettend lang gesudderd."

Brama kreeg de nodige kritiek van binnenuit. "Daarmee pleeg je karaktermoord op iemand die uit de eigen jeugd komt, die kampioen geworden is met FC Twente en alle prijzen gewonnen heeft. Hij kwam terug op een punt dat er nog eens bekend was of wij konden starten aan de competitie", schetst Steenkamp. "Zo'n iemand ga je niet op zo'n manier afbranden."

"Ook al klopt het wat Sander Boschker toen vertelde, dan ga je daarover praten en los je dat probleem op", vervolgt Steenkamp. "Hetzelfde is naar Boschker toe. Boschker en Brama symboliseren FC Twente. Ted van Leeuwen laat hem ervoor vliegen, terwijl hij wist dat er supporters zouden zijn. Als je een goed manager bent, ga je voor je troepen staan en neem jij de verantwoordelijkheid. Hij is verantwoordelijk voor wat er in Hengelo gebeurt."

6 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 8 Apr 2020 om 10:44
  Betreffende Brama hebben de heren van Leeuwen, Garcia en Boschker volledig gefaald. Je laat een splijtzwam niet volledig meetrainen en voor de wedstrijd als enigste van de groep buiten sluiten.Of je Brama laat spelen is een ander geval, je kiest het elftal waar je denkt succes mee te hebben.Dat hoeven niet altijd de beste spelers te zijn. Een splijtzwam in je selectie kost je ongetwijfeld punten.Ik denk wel met Brama er bij hadden we meer punten gehad. Wel iemand die elftal beter laat spelen.We mogen blij zijn als de competitie niet wordt hervat nog een jaar in de eredivisie mogen spelen.Want de nacompetitie staat voor de deur en je handhaven bijv. tegen NAC zie ik niet zitten. Ik hoop tegen beter in dat we deze heren komend seizoen. niet weer zien.Want nog een seizoen met deze heren kost Twente de kop.
 • 8 Apr 2020 om 03:45
  • Quote van 7 Apr 2020 om 20:47
   Ouwe koeien in 3...2...1...
  Een trainer moet de 11 beste spelers opstellen, niks mis mee
 • 7 Apr 2020 om 22:24
  Ted slaat onze jeugdige spelers over om de moeite op te brengen deze spelers te behouden en kijkt liever over grenzen uit om de aanwas uit de andere oorden te halen waaronder Spanje. Zoals ik vernomen heb zou Tedje nog niet één keer wezen kijken bij onze eigen jeugdwedstrijden. Zoveel animo heeft deze man bij z’n eigen jeugd!
 • 7 Apr 2020 om 20:47
  Ouwe koeien in 3...2...1...
 • 7 Apr 2020 om 20:47
  Ouwe koeien in 3...2...1...
 • 7 Apr 2020 om 19:09
  TED is een slappe zak die mensen voor zijn karretjes spant en als het moeilijk word dan geeft die zelf niet thuis.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›