'FC Twente zakt op tv-geldenranglijst en moet financieel inleveren'

3
'FC Twente zakt op tv-geldenranglijst en moet financieel inleveren'

FC Twente gaat zeer waarschijnlijk zakken op de ranglijst van de Nederlandse tv-gelden. De club uit Enschede moet financieel inleveren op basis van de voorlopige Eredivisie-stand, zo zocht VoetbalPrimeur uit.

FC Twente kwam dit seizoen na de promotie binnen op de elfde plek op de ranglijst en kreeg daardoor ruim 2,7 miljoen euro aan tv-gelden. De club uit Enschede heeft deze voetbaljaargang meer punten in moeten leveren dan binnen kunnen halen.

Bij de nieuwe ranglijst geldt de landstitel van 2010 namelijk niet meer mee en tweede en derde plekken in 2011 en 2014 zijn minder waard geworden. Daarnaast helpt het jaar in de Keuken Kampioen Divisie ook niet mee en zakt FC Twente naar de twaalfde plek.

Op basis van die twaalfde plek zijn FC Twente komend seizoen 2,65 miljoen euro aan tv-gelden krijgen. Deze cijfers zijn bij benadering: de Eredivisie CV heeft desgevraagd laten weten 'geen mededelingen te doen' over de exacte verdeling per club. Daarom is de verdeelsleutel gepakt, zoals die de vorige seizoenen gangbaar was.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 7 Apr 2020 om 19:27
  Hoe onduidelijk kun je iets opschrijven.
 • 7 Apr 2020 om 15:34
  • Quote van 7 Apr 2020 om 15:21
   Ik snap geen kloten van deze tv lijst twente is toch overduidelijk top 5 meestbekeken
  De tv-gelden worden verdeeld op basis van de eindstanden van de laatste 10 seizoenen waarbij het laatst gespeelde seizoen voor 10 keer meetelt, het seizoen daarvoor 9 keer etc.
 • 7 Apr 2020 om 15:21
  Ik snap geen kloten van deze tv lijst twente is toch overduidelijk top 5 meestbekeken
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›