Voormalig Tukker John: ''Spijt van mijn keuze? Echt niet''

0
Voormalig Tukker John: ''Spijt van mijn keuze? Echt niet''

Collins John maakte in het verleden indruk bij FC Twente en verdiende na nog geen twee seizoenen een transfer naar het Engelse Fulham. Edwin van der Sar was heel belangrijk voor John.

"Edwin belde me en vertelde mij: 'Kom hierheen, ik zal me over je ontfermen. Als je heimwee hebt: we hebben Nederlandse televisie. Dus je kan dan gewoon bij ons langskomen en Nederlands praten'. Manchester City liet uiteindelijk niets van zich horen. Dus de keuze was makkelijk voor me", zegt John op de officiële kanalen van Fulham.

Het ging snel met de jonge Nederlander in Premier League. "Ik scoorde in de beste competitie ter wereld, dus bondscoach Marco van Basten koos ervoor mij te selecteren. Het was compleet verdiend, het was ongelooflijk. Ik had nooit kunnen voorstellen dat hij mij zou oproepen. Het was een complete verrassing voor mij, die ik nooit meer zal vergeten."

John's trainer Chris Coleman vertrok, de man die zoveel vertrouwen had in John, waardoor de aanvaller niet meer aan spelen toekwam. Hij werd verhuurd aan Leicester City, Watford en NEC, terwijl hij later ook nog in België, de Verenigde Staten, Azerbeidzjan, Iran en Polen speelde. "Ik had veel last van blessures en kon niet de juiste vorm op het juiste moment te pakken krijgen."

"Natuurlijk, voetbal was mijn leven, maar ik kon het niet meer doen zoals ik wilde", doelt John op zijn beslissing om te stoppen in 2014. "Ik had mijn snelheid verloren, ik had mijn drang verloren. Nadat de honger was verdwenen, was het het juiste moment om te stoppen. Natuurlijk had ik graag gezien dat zaken anders waren gelopen, maar spijt? Echt niet", aldus John.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›