Statistieken | Vuckic maakt indruk en verdient transfer met schotratio

1
Statistieken | Vuckic maakt indruk en verdient transfer met schotratio

Haris Vuckic vertrekt naar alle waarschijnlijkheid transfervrij naar Real Zaragoza. De Spanjaarden staan op het punt te promoveren naar La Liga. Maar zijn de statistieken van de Sloveen zo goed dat hij deze transfer verdiend?

VoetbalStatsNL deed onderzoek naar de cijfers van Vuckic. Iedereen weet dat Vuckic in zijn eerste twee seizoenen nauwelijks aan spelen toekwam. De aanvallende middenvelder bleek van glas te zijn en had de ene na de andere blessure. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 15 wedstrijden waarin hij vier doelpunten wist te maken. In zijn tweede seizoen kwam hij tot slechts zeven wedstrijden door een zware knieblessure.

In zijn derde en waarschijnlijk laatste seizoen maakte hij de meeste indruk. Gonzalo Garcia zag in hem de ideale spits en dat maakte Vuckic ook direct waar. In 26 wedstrijden wist Vuckic  maar liefst elf keer te scoren en hij gaf daarnaast twee assists.

Het medium dook echter ook dieper in de statistieken van het afgelopen seizoen. VoetbalStatsNL keek naar de schoten van Vuckic en daarbij valt op dat het boven verwachting presteert. Van de 26 schoten, ging maar liefst 65,4% (!) op het doel van de tegenstander. Op het gebied van passing kan de Sloveen het nog wel beter doen.

Benieuwd naar de andere statistieken? Klik snel op deze link!

 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 8 Apr 2020 om 06:51
    Ondankbare hond
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›