Twente, verenigt! reageert: ''Niet meer zoveel vreemdelingen''

Het seizoen is ten einde gekomen en dat heeft veel financiële gevolgen, geeft ook Twente! Verenigt aan. Dat zegt de vereniging in de maandelijkse nieuwsbrief, die ze uitbrengen.

"Dat FC Twente nu financieel in zwaar weer gekomen is, mag duidelijk zijn. Het gemis aan inkomsten en de onzekerheid over hoe en wanneer de nieuwe competitie kan en mag beginnen, zorgt ervoor dat bijna alle clubs in het betaalde voetbal in zwaar weer gekomen zijn of gaan komen. Dat onze club juist nu wederom in zwaar weer gekomen is, is bijzonder treurig gelet op het goede financiële beleid van het afgelopen jaar."

Volgens Twente, Verenigt! ging het juist goed met de financiën. "Financieel liep het jaar boven verwachting goed: de inkomsten van de catering, ticketing en enkele transfers waar in meegedeeld wordt, zorgden voor een positieve financiële ontwikkeling. Ook het vertrouwen vanuit Zeist werd teruggewonnen en beloond met de oefeninterland van Oranje tegen Griekenland; hiervoor verdienen Paul vd Kraan en Martijn Hoogstoevenbeld een compliment en ook het vertrouwen en de waardering."

"Er moeten wederom belangrijke beslissingen genomen worden, zoals de aanstelling van de technisch directeur en de trainer. Wij hopen dat dit een breed gedragen beslissing gaat worden waarin ook rekening wordt gehouden met de cultuur, het beleidsplan en de visie. Een nieuwe start dus, en een selectie die waarschijnlijk niet meer zoveel vreemdelingen zal kennen als de afgelopen jaren."

"Dat niet iedereen kan verlengen vanwege het verliezen van een baan, derving van inkomsten of zelfs een faillissement is natuurlijk een groot leed en verdient een hart onder de riem. Wij hopen dat FC Twente ook voor deze trouwe supporters iets kan betekenen zodat we als noabers onder elkaar de komende onzekere tijd tegemoet gaan en we de last met zijn allen zullen dragen", schrijft TV.

Lees de hele nieuwsbrief hier!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand