Denneboom: ''Rutten is top, alle spelers hadden respect voor hem''

1
Denneboom: ''Rutten is top, alle spelers hadden respect voor hem''

Fred Rutten was een belangrijke factor in de loopbaan van Romano Denneboom. De oud-speler van sc Heerenveen, FC Twente, NEC en Sparta werkte samen met de trainer bij FC Twente. 

"Ik krijg nog vaak de vraag of ik alles uit mijn carrière heb gehaald. Nee, ik denk het niet. Voor een groot deel ligt dat natuurlijk aan mezelf, maar het heeft ook te maken wie je onderweg tegenkomt als trainer. De invloed die zo'n man kan hebben, merkte ik voor het eerst bij FC Twente", vertelt Denneboom in een groot interview met Voetbal International.

Denneboom was blij met Rutten bij FC Twente. "De verhalen over hem kan ik onderschrijven. Rutten is top. Hij wordt af en toe belachelijk gemaakt omdat-ie slist, maar alle spelers hadden respect voor hem. Ga het Memphis Depay vragen, Andy van der Meyde, Eljero Elia, Marko Arnautovic… De zogenaamd moeilijke jongens liepen weg met Rutten."

"Ik weet nog dat ik op de club kwam voor een training", herinnert de oud-international zich. "Ik had er totaal geen zin in, liep langs Rutten en zei: Goedemorgen, trainer. Fred riep me terug: 'Ik kan al aan je gezicht zien dat het niks wordt vandaag. Doe rustig aan en daarna snel naar huis. Morgen beter'. Ik was echt verbijsterd hoe hij dat wist. Maar zijn aanpak werkte bij mij."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 3 May 2020 om 20:09
    Ik persoonlijk vind hem ook een man voor het tegenwoordige Twente. Jeugd inpassen, kan spelers beter maken en heeft wat met jongens die naast de schoenen dreigen te lopen. Voor mij nummer 1 op de lijst en ik zou art langeller op 2 zetten en als nummer 3 Wim jonk/Hans de koning.
Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›