Van der Lely over FC Twente-jeugd: ''Regionale tintje is eraf''

6
Van der Lely over FC Twente-jeugd: ''Regionale tintje is eraf''

Jeroen van der Lely besloot vorige week een punt achter zijn voetbalcarrière zetten, maar dat was geen beslissing, die binnen één dag gemaakt werd.

"Jongens die me wat beter kennen, hebben waarschijnlijk altijd al gezien dat ik als mens niet echt in de voetballerij pas. Al heb ik me zeker nooit een buitenbeentje gevoeld. Ik heb ook echt wel van het spelletje genoten en geregeld met het team een feestje gevierd na de wedstrijd", zegt Van der Lely tegenover NOS.

Volgens de voormalig rechtsback van FC Twente heeft hij er goed over nagedacht. "Ik speelde al veel eerder met de gedachte om te stoppen. Maar ik ben ook iemand die van zekerheid houdt. Toch nog maar een jaartje door, denk je dan", vervolgt Van der Lely, die 'noodgedwongen' doorbrak bij FC Twente.  "Best jammer dat die trend zich niet heeft doorgezet. Alleen Peet Bijen is nog over van die groep. En met Wout Brama is er een echte clubman teruggekomen, maar verder is het regionale tintje er wel een beetje af bij de huidige selectie."

"Ik heb niet de makkelijkste periode bij Twente meegemaakt, met alle financiële problemen. Met continu ingrepen voor de korte termijn, dat steeds weer van koers veranderen. Daar hou ik niet van. En ik neem het ze ook niet kwalijk, want het was vanwege de omstandigheden ook simpelweg onmogelijk geweest om over meerdere jaren iets op te bouwen, zoals bij AZ gebeurd is."

"Ik heb veel nagedacht over het voetbal, waarom ik het steeds minder leuk begon te vinden. Op de club was het altijd gezellig. Eerst verzamelen, dan kletste ik met Wout en Peet. Eigenlijk zag ik vooral steeds meer op tegen het moment dat de training begon. Na de degradatie met Twente twee jaar geleden wist ik al dat ik dat leven niet lang meer ging volhouden. Het gekke is dat ik inmiddels ook wel weer zin heb om te voetballen. Toch een beetje dubbel in mijn situatie nu. Ik denk niet dat ik het wereldje ooit ga missen", aldus Van der Lely.

6 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 21 May 2020 om 00:00
  Een verstandige keuze van Lely. Doorgaan met profvoetbal was een keuze voor poen en prestige geweest. Hij kiest nu voor plezier. Als je ongelukkig wordt van je werk kan je leven een hel worden.
 • 20 May 2020 om 10:20
  Gewoon verkeerd gebruikt door de trainer die in hem een rechtsback zag. Op links heeft hij goede wedstrijden gespeeld. Ook afgebrand door onze supporters vaak zonder respect.
 • 20 May 2020 om 06:46
  Verschrikkelijke blunder van Leeuwen. Wilde 2 jaar geleden al stoppen, een voetballer die niet voor de topsport leeft, moet gewoon SPW gaan doen. Wens Jeroen het beste. Beetje BBQ'en deze zomer kan ie als de beste.
 • 19 May 2020 om 23:57
  Snap de reacties niet goed. Eerst lopen ze hier allemaal te reageren dat spelers Geldwolven zijn als ze hier niet voor 2 ton willen voetballen. Krijg je zo’n verhaal en dan is het weer niet goed. Hij heeft het over laagste klasse amateurs. Respect. Verwacht niet dat hij ver was gekomen maar zeker hoger dan dat. Wat ik destijds heb gelezen is dat hij dit altijd al wilde studeren maar dat twente hem heeft overgehaald om te blijven. Dus hangende pootjes terug komen was geen sprake.
 • 19 May 2020 om 21:47
  Was dan bij de dames gaan voetballen!
 • 19 May 2020 om 20:27
  Hehe eindelijk een verstandige keuze van jeroentje en niet over 2 jaartje weer huilie huilie doen en een rentree maken
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›