''De voorbereiding was dramatisch, McClaren zat in zak en as''

3
''De voorbereiding was dramatisch, McClaren zat in zak en as''

FC Twente werd in het seizoen 2009/2010 kampioen van Nederland, maar voorafgaand aan het seizoen waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen voor de Tukkers. Althans dat weet Leon ten Voorde te melden.

"Heel toevallig kwam ik een oefenwedstrijd van FC Twente in Duitsland tegen. Het was dramatisch, Steve McClaren zat in zak en as. Ze hadden net de bekerfinale van SC Heerenveen verloren. Ze hadden een heel goede ploeg, maar Arnautovic, Elia en Braafheid waren vertrokken. Iedereen dacht dat FC Twente erbij zou komen, maar de voorbereiding was dramatisch", blikt Ten Voorde terug in de podcast van het Algemeen Dagblad.

Sjoerd Mossou was wel onder de indruk van de ploeg. "Ze hadden gewoon een heel goede ploeg. Het jaar ervoor werden ze tweede, dus ze hoorden tot een top/subtopploeg. Het was een tijd waarin een kampioenschap voor een underdog niet onmogelijk was. Mede door het eerdere succes van AZ."

"Er werd met heel veel zorg aan dit succes gebouwd. In 2006 kwam Rutten terug naar de club en dat was het belangrijkste voor Joop Munsterman. Vanaf dat moment groeide de club en het elftal ook. Ze haalden de play-offs finale en wonnen van Ajax voor de Champions League. Toen kwam in 2009 dat goede elftal. Het succes zat er wel een beetje aan te komen, maar toen werden ze leeg gekocht. En toen haalden ze Stoch en Parker, maar 'wat is dat' waren de gedachten. En ze haalden ene Bryan Ruiz", besluit Ten Voorde.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 23 May 2020 om 17:50
  • Quote van 23 May 2020 om 15:36
   Wat een fouten in deze tekst, één foutje kan gebeuren maar dit echt heel slecht geschreven.
  Je bent me voor
 • 23 May 2020 om 15:36
  Wat een fouten in deze tekst, één foutje kan gebeuren maar dit echt heel slecht geschreven.
 • 23 May 2020 om 15:07
  Misschien leuk voor de Instagram gebruikers. Ik zag op twente.net dat iemand een post had gemaakt over een account die een fictieve eredivisie 'verzorgt', namelijk: https://www.instagram.com/interactive_eredivisie/
  Elke dag even stemmen op Twente. Twente heeft de animo nu wel echt nodig namelijk.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›