''FC Twente was niet zo spectaculair, maar het grote belang dat won''

0
''FC Twente was niet zo spectaculair, maar het grote belang dat won''

FC Twente kocht in de zomer van 2009 Bryan Ruiz voor om en nabij de vijf miljoen euro. Voor de Tukkers één van de grootste aankopen in de historie van de Enschedese club.

"Bryan Ruiz was in België al een topspeler. Voor FC Twente was dat de eerste echt heel grote aankoop", zegt Ten Voorde tegenover het Algemeen Dagblad. "De rest van de ploeg viel echt nog wel mee. Stam kwam van een middenmoter, Janssen van Vitesse en Douglas had volgens mij nog nooit voetbalschoenen aan gehad toen hij een testwedstrijd speelde. Tiendalli kon nergens naar toe en Stoch was een huurling van Chelsea, niemand kende hem."

Volgens Ten Voorde is Tioté een van de beste aankopen van dat jaar. "Maar die speelde nooit. Hij kon nog weleens een hakje in de eigen zestienmeter doen en McClaren koos voor betrouwbaarheid en dat was Tioté niet", vervolgt Ten Voorde. "Het was wel een ploeg met ervaring. Nkufo en Perez wilden alleen nog afscheid nemen met een schaal."

"Het voetbal was heel onverstoorbaar dat seizoen. De seizoenen ervoor onder Fred Rutten was echt genieten van FC Twente. Ze hadden geweldig positiespel, maar onder McClaren was het veel meer spelen op controle. Dat heeft allemaal met leeftijd te maken. Dat geraamte was heel erg ervaren. Het was geen spectaculair elftal, maar het grote belang dat won", zegt Sjoerd Mossou.

"Die underdog rol leefde vooral bij de supporters. Die konden bijna niet geloven dat FC Twente kampioen kan worden van Nederland. Die spelersgroep was nooit zenuwachtig. Dat is echt heel knap. De nuchterheid van het elftal, dat was het meest stabiel. Ik denk dat McClaren wel een grote rol daarin speelde. Hij kon de spelers echt prikkelen. Dat seizoen viel als een puzzel in elkaar", besluit de clubwatcher.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!