''Je merkte dat Rutten heel snel de topsportcultuur terugkreeg''

1
''Je merkte dat Rutten heel snel de topsportcultuur terugkreeg''

Jacques Hendriksen is al sinds 1969 penningmeester van De Vriendenkring en dat doet hij al ruim 40 jaar met plezier. "Ik ben iemand die graag op de achtergrond werkt en zo een bijdrage kan leveren aan de club."

"In 1965 werkte ik net bij de bank en verrichtte ik ook werkzaamheden voor FC Twente. Na fusie had de club eigenlijk nog niets; geen supporters, sponsoren of leden zoals Sportclub en de Boys die hadden", blikt Hendriksen terug in het magazine 'De Schaal kwam naar Twente'. "FC Twente wilde een verloting organiseren om supporters meer bij de club te betrekken, maar als stichting mocht je dat niet organiseren, daarom werd De Vriendenkring opgericht."

Hendriksen merkt dat De Vriendenkring veel betekent voor FC Twente. "De supportersvereniging heeft vanaf de oprichting FC Twente ondersteund, in welke vorm dan ook. Dat is nog altijd zo. Zoals iedereen weet hebben wij in 1983 financieel bijgedragen om de transfer van Jan Sørensen naar Twente mogelijk te maken. Een ander mooi voorbeeld van onze bijdrage was in 2006 met de komst van een krachthonk in Hengelo. Fred Rutten was net terug bij FC Twente en je merkte dat hij heel snel de topsportcultuur terugkreeg."

Op 2 mei 2010 was het eindelijk zover voor Hendriksen. "Als je zo lang met die club vergroeid bent, alle ups-and-downs hebt meegemaakt en zo’n rood hart hebt kun je het ook niet helemaal meer loslaten. Dan is het nog altijd een plezier om een bijdrage te leveren aan FC Twente. Zeker wanneer je de wedstrijden in zo’n sfeervol stadion speelt met zulke supporters, daarin onderscheiden we ons altijd nog", aldus Hendriksen.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 24 May 2020 om 00:21
    Dat jij kookt gap neem ik met een korreltje zout
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›