''Kennelijk haalt FC Twente toch liever een speelster uit België''

3
''Kennelijk haalt FC Twente toch liever een speelster uit België''

FootballEquals Academy (FEA) bestaat niet meer. De voetbalacademie, die zich inzet voor meer gelijkheid in het voetbal, kan dankzij financiële tekortkomingen het hoofd niet meer boven water houden.

"Clubs, ondernemers en gemeente hebben geen idee hoeveel kansen ze laten liggen", zegt voorzitter Mary Kok-Willemsen in gesprek met Tubantia. "Het was elk jaar weer moeilijk om de begroting van de Foundation rond te krijgen. Door de coronacrisis is dat nu niet meer te doen. Dus hebben we moeten besluiten om te stoppen."

FEA richtte zich vooral op de opleiding van meiden, maar zette zich ook in voor meer gelijkwaardigheid tussen jongens en meiden in het voetbal. "Honderd procent van onze meiden zijn doorgestroomd naar de beloften van FC Twente", zegt Kok. "Maar kennelijk halen ze daar toch liever een speelster uit België dan dat ze een goede opleiding in de eigen regio in stand houden."

"We hadden de beste meidenopleiding in het land. Daarvan ben ik overtuigd. Met een fractie van het geld van andere professionele opleidingen. Het is jammer dat Twentse ondernemers en de gemeente Enschede niet zien hoeveel potentie en mogelijkheden deze regio heeft. Ze zeggen wel dat er geen geld is, maar uiteindelijk is het allemaal een kwestie van keuzes maken", aldus Kok.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 26 May 2020 om 16:14
    Opheffen dat wijvenvoetbal helemaal in tijden van financiele krapte.
  • 25 May 2020 om 21:13
    Ikzeg. Dit doet pijn, heel jammer dat dit nu weer gebeurt. Natuurlijk begrijp ik dat geld een grote rol speelt.
  • 25 May 2020 om 16:56
    Zo zie je maar weer hoe belangrijk meisjes voetbal wordt gevonden