Van der Kraan positief: ''Zitten aan de goede kant van de helft''

2
Van der Kraan positief: ''Zitten aan de goede kant van de helft''

FC Twente verwacht de coronacrisis te overleven. KNVB-directeur Eric Gudde verwacht dat een aantal Nederlandse clubs kunnen omvallen, maar algemeen directeur Paul van der Kraan schaart FC Twente daar niet onder.

"We zitten aan de goede kant van de helft", zegt Van der Kraan in gesprek met Voetbal International. "Bij de financiële herstructurering die twee jaar geleden is ingezet, hielden we de eerste jaren rekening met aanloopverliezen. Daardoor hebben we nu een spaarpotje. Laat onverlet dat ook wij het niet kunnen trekken als we een heel seizoen lang wedstrijden zonder publiek moeten afwerken."

FC Twente is eigenaar van het eigen stadion en daardoor extra afhankelijk van inkomsten bij thuiswedstrijden. Van der Kraan voert daarom bezuinigen door in Enschede. De spelers en de technische staf leverden al zo'n 250.000 euro aan salaris in en daarnaast wordt het spelersbudget ingekrompen, net als het aantal contractspelers.

"Het is nu een voordeel dat we zestien aflopende contracten hebben. Daardoor kunnen we beter regie voeren over ons salarishuis", aldus Van der Kraan, die ook wil bezuinigen in de organisatie van FC Twente. "We gaan ook met de rest van het personeel om de tafel voor een loonoffer en vragen leveranciers een zonder-publiek-speel-korting."

De bestuurder hoopt verder dat het steunplan dat de KNVB gaat indienen bij de overheid gehoor gaat krijgen. "Net als iedereen hebben we behoefte aan liquiditeit", besluit hij.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 27 May 2020 om 15:05
    Inderdaad ik heb dit al verschillende keren aan gegeven dat het nu een groot voordeel is dat er 16 contracten zijn afgelopen en zeker weten dat er met 2 maanden vele goede voetballers vrij zijn en die ook blij zullen zijn met een contract van 2 ton.
  • 27 May 2020 om 11:40
    Zou heel mooi zijn en als het voetbal nog ergens op lijkt zou dat schiiterend zijn :)
vrijdag 25 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›