Jansen blijft bij FC Twente: ''Hoe vaak is PSV kampioen geweest?''

0
Jansen blijft bij FC Twente: ''Hoe vaak is PSV kampioen geweest?''

Renate Jansen blijft FC Twente Vrouwen ook komend seizoen trouw. De international kon een stap naar het buitenland maken, maar besloot bij te tekenen in Enschede.

"Ik heb ook de ambitie om nog een keer naar het buitenland te gaan", vertelt Jansen in gesprek met de Tubantia. "Maar dit is niet de beste tijd om het avontuur aan te gaan. Als je naar een nieuwe omgeving gaat, dan wil je kennismaken met de club, de trainers, de mensen die er werken, de faciliteiten en de stad. Maar door de coronacrisis kun je niks."

Jansen vindt het daarom niet verstandig om nu te vertrekken. "Dat is me te onzeker", geeft de 37-voudig international aan. "Dan blijf ik liever bij FC Twente. Ik heb hier de zekerheid bij een club die ik ken en waar ik weet waar ik aan toe ben en waar ik het nog steeds enorm goed naar de zin heb."

De 29-jarige aanvalster heeft niet de ambitie om bij een andere Nederlandse club aan de slag te gaan. "Ajax en PSV hebben tegenwoordig meer financiële mogelijkheden, maar hoe vaak is PSV kampioen geweest? Nul keer", weet Jansen. "Wij behoren altijd bij de top 3 en hebben met FC Twente nog steeds de meeste titels achter onze naam staan."

Jansen houdt vertrouwen in de club uit Enschede. "Elk jaar raken we goede speelsters kwijt, waardoor we weer opnieuw moeten beginnen met vrijwel allemaal jonge talenten. Dat is nu weer het geval. Maar telkens slagen we er weer in om mee te doen om de prijzen. Niet de beste speelsters worden kampioen, maar de beste ploeg", besluit ze.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!