''De spelers worden regelmatig afgeschilderd als geldwolven''

1
''De spelers worden regelmatig afgeschilderd als geldwolven''

Diverse Eredivisie-clubs, waaronder PSV, Feyenoord, FC Groningen, FC Twente, FC Utrecht en SC Heerenveen, hebben onlangs een akkoord bereikt over het inleveren van salaris. De club uit Rotterdam is het meest recente voorbeeld.

"En daar zullen er zeker nog een paar bij komen", reageert Ko Andriessen van spelersvakbond PROPROF (dat samenwerkte met de VVCS en de FBO) in gesprek met Voetbal International. De richtlijn voor een loonsverlaging wordt in Nederland breed omarmd. 

"Ook door de spelers", benadrukt hij. "Ze worden regelmatig afgeschilderd als geldwolven, maar de profvoetballers zijn de eerste beroepsgroep in Nederland die collectief salaris inlevert. Afgelopen weekend verwoordde Willem Janssen van FC Utrecht dat nog mooi. De spelersgroep wilde ook daar een steentje bijdragen om door deze crisis heen te komen", aldus Andriessen. 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 28 May 2020 om 07:00
    Ikzeg. Eigenlijk is het voor iedereen die meer verdienen als een gemiddelde arbeider. Toch normaal gezien deze omstandigheden om in te leveren. Het gebaar van een gemiddelde voetballer is geweldig nu de andere categorie.