'Tukker' Langkamp: ''Wilde geen verkeerde indruk wekken''

2
'Tukker' Langkamp: ''Wilde geen verkeerde indruk wekken''

Patrick Langkamp (rechts op de foto) was op 2 mei 2010 assistent-scheidsrechter bij NAC Breda - FC Twente. Voor de Tukker een bijzondere wedstrijd, omdat hij geboren is in Enschede. Hij vierde het feestje echter niet mee met de Tukkers.

"Ik ben geboren en getogen in Enschede, maar op mijn 18e naar Heerenveen verhuisd voor de CIOS-opleiding. Je weet natuurlijk altijd nog wel welk gevoel iedereen hier in de regio bij de club heeft", zegt Langkamp in het jubileummagazine 'De Schaal kwam naar Twente'.

"Als arbitrage draaiden we een 'glad' seizoen en je wist dat NAC-FC Twente een grote wedstrijd was. Maar dan is het toch bijzonder als je voor dat duel wordt ingedeeld. Als we dat seizoen een misser hadden begaan bij een wedstrijd van FC Twente of Ajax wijzen ze je niet snel aan. Als je hoort welke wedstrijd je dat weekend doet begint de voorbereiding al. De spelers zijn tijdens zo’n duel superscherp, dus dan eis je dat van jezelf ook. Tijdens je eigen trainingen zet je nog een tandje bij en je checkt nog even wie de 'boefjes' in die elftallen zijn."

Volgens Langkamp kreeg hij weinig mee van de fans. "Supporters kunnen op een tribune nog zo gek doen, dat merk je helemaal niet op het veld. Maar als de wedstrijd klaar is, dan valt er wel wat van je af. Het duel verliep goed voor ons en daar ben je als eerst tevreden over."

"Materiaalman Jacob Malki kwam ons nog een shirt brengen, dat is wel een super aandenken. Vanuit Breda ben ik direct naar Heerenveen gereden. Vrienden en familie waren in Enschede de titel aan het vieren, maar ik wilde geen verkeerde indruk wekken en hield het liever gescheiden", blikt Langkamp terug.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 28 May 2020 om 12:22
    Verstandig besluit.
  • 28 May 2020 om 01:02
    Langkamp hooligan
Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›