Huysegems is nu postbode: ''Misschien vinden ze het heel raar''

4
Huysegems is nu postbode: ''Misschien vinden ze het heel raar''

Stein Huysegems staat tegenwoordig om 04:00 uur op om post rond te brengen. De Belg, die in het verleden tot zestien inderlands kwam en onder meer bij FC Twente, Feyenoord en AZ speelde, heeft totaal geen moeite met zijn nieuwe beroep. 

"Toen ik definitief stopte als profvoetballer en bij de amateurs verder ging, heb ik eerst een aantal maanden thuis gezeten", blikt de voormalig profvoetballer terug in een interview met ELF Voetbal. "Uitslapen tot een uur of elf en mezelf dan naar een stoel verplaatsen. Na een tijdje begon dat te vervelen. Ik moest iets om handen hebben. Een job vinden", legt Huysegems uit.

"Nu heb ik altijd gezegd dat ik niet in de voetbalwereld actief wilde blijven, dus ik moest iets anders zoeken", vervolgt hij. "In familiekring vroeg iemand: 'Waarom niet postbode?' Dat idee sprak me meteen aan. Vroeg beginnen, vroeg klaar. Zo kan ik mijn kinderen van school halen en genoeg tijd met ze doorbrengen. Ideaal. Inmiddels ben ik drieënhalf jaar postbode", aldus Huysegems.

"Het bevalt nog steeds ontzettend goed. Ik ben nog geen enkele dag opgestaan met de gedachte dat ik moest werken. Ik doe dit met veel plezier. De tijd is voorbijgevlogen", constateert de voormalig FC Twente-aanvaller, die zijn oud-collega's bijna niet meer spreekt. "Hoe ze reageren als ze horen dat ik tegenwoordig postbode ben? Nou, nauwelijks eigenlijk. Misschien vinden ze het heel raar hoor, maar daar geven ze in ieder geval geen blijk van", besluit Huysegems. 

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 28 May 2020 om 15:27
  Mooi toch. Niks mis mee. Als hij niet verder wil in de voetbalwereld en je dan, gelukkig, ook niet te min voelt voor dit werk is dat alleen maar prachtig. Lekker en gezond buiten, veel in beweging en min of meer ook onder de mensen. Wie doet hem wat?!
 • 28 May 2020 om 14:01
  Berry van Aerle heeft volgens mij zijn postbode pet ook weer opgezet na zijn actieve carriere. Niks mis mee.
 • 28 May 2020 om 11:34
  Was een topper qua karakter, kwam altijd bij de zonnestudio van mijn ouwe lui samen met zijn vrouw echt een top gozer
 • 28 May 2020 om 11:27
  Dit is gewoon karakter !
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›