Boere moet dagboek bijhouden: ''Zit sinds zondag in isolatie''

2
Boere moet dagboek bijhouden: ''Zit sinds zondag in isolatie''

Vanwege het coronavirus mag er in Nederland tot 1 september geen betaald voetbal worden gespeeld, maar in Duitsland is de Bundesliga alweer hervat. Het derde niveau gaat vanaf zaterdag ook weer beginnen en daarom kan ook Tom Boere aan de bak. 

Hij is niet verbaasd dat de bal weer gaat rollen. "Er is de laatste weken hard gewerkt aan een plan om te hervatten en dat ligt er inmiddels", legt hij uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Vandaar dat ik vertrouwen heb gehouden in dat we weer mochten gaan spelen", aldus Boere. 

"We worden net als in de Bundesliga allemaal twee keer per week getest zitten sinds zondag in isolatie", verklapt hij. "Er wordt deels een beroep gedaan op onze eigen verantwoordelijkheid. Er wordt verwacht dat we zo veel mogelijk thuisblijven en een dagboek bijhouden van wie we zien en waar we naartoe gaan."

"Ook worden mensen die we in deze periode ontmoeten getest op aanwezigheid van het virus", vervolgt de voormalig FC Twente-aanvaller. "Je ziet dat er alles aan wordt gedaan om alles zo veilig mogelijk door te laten gaan. Wat dat betreft moeten we vertrouwen hebben in een goede afloop. Maar dat er bij ons wél wordt gespeeld en een paar kilometer verder in Nederland niet, is natuurlijk wel een beetje vreemd.’’

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 28 May 2020 om 18:45
  • Quote van 28 May 2020 om 16:10
   Boere , de verkeerd gebruikte voetballer door die amateur trainers !
  Klopt helemaal, daardoor toen al compleet geïsoleerd.
 • 28 May 2020 om 16:10
  Boere , de verkeerd gebruikte voetballer door die amateur trainers !
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›