''Als het niet in zijn straatje past, kan hij dat moeilijk hendelen''

2
''Als het niet in zijn straatje past, kan hij dat moeilijk hendelen''

Noa Lang kwam afgelopen winter naar Enschede toe om op huurbasis voor FC Twente te spelen. Er kwam echter een vroegtijdig einde aan het seizoen door het coronavirus. Volgens keeperstrainer Sander Boschker was deze stap een goede voor Lang.

"Het kan wel eens goed zijn dat je in een andere omgeving en een ander milieu terechtkomt. Dan besef je waar je vandaan komt. Daar (bij Ajax, red.) is alles goed en top geregeld. Bij Twente is dat toch minder", zegt de voormalig doelman van FC Twente en Ajax in gesprek met Ajax Showtime.

Boschker denkt dat hij misschien te snel een hattrick maakte in het eerste elftal. "Toen hij tegen ons drie keer scoorde voor Ajax waren alle ogen op hem gericht. Ik weet niet of hij dat kon hendelen. Als je het als jeugdspeler van Ajax goed doet, word je al snel op een voetstuk geplaatst. Het is best lastig om daar mee om te gaan. Bij Twente is dat net allemaal wat minder. Hier is het meer van: doe maar normaal dan doe je gek genoeg. Dat is heel nuchter. Dat is in Amsterdam een heel ander verhaal. Ik denk dat ik dat niet hoef uit te leggen."

"Ik kan me nog herinneren dat trainer Ten Hag hem in die bekerwedstrijd kleineerde. En ik ken Erik, ik weet hoe Erik is, die denkt dat hij zo moet optreden tegen een jeugdspeler. Bij de één werkt dat goed, bij de ander niet. Het is een hele gedreven en goede jongen", aldus Boschker over Lang. "Hij weet goed wat hij wil, maar als iets niet in zijn straatje past, dan kan hij dat moeilijk hendelen. Als je dat van tevoren weet, is het helemaal niet erg."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 29 May 2020 om 09:36
    Hendelen nog wel, haha.
  • 29 May 2020 om 08:55
    Zie hem graag nog een jaartje bij ons!