''Als je zo lang bij een club zit, word je bijna een meubelstuk''

1
''Als je zo lang bij een club zit, word je bijna een meubelstuk''

Omdat Sander Boschker in zijn carrière is uitgegroeid tot een absoluut FC Twente-icoon, zou je bijna vergeten dat hij ook nog een seizoen voor Ajax heeft gespeeld. In 2003 maakte Boschker een uitstapje naar Amsterdam om een jaar later weer terug te keren naar Enschede.

In gesprek met Ajax Showtime haalt Boschker herinneringen op aan zijn tijd bij Ajax. "Ondanks dat ik niet veel gespeeld heb, heb ik er toch een hele hoop geleerd en opgestoken", aldus de oud-doelman. "Ik zat bij Ajax met Maarten Stekelenburg en Bogdan Lobon?. Dat zijn natuurlijk ook geen misselijke keepers. Het was daardoor een hele leerzame periode op keepersgebied, maar ook op menselijk vlak."

Boschker was na dertien seizoenen FC Twente toe aan een nieuwe uitdaging. "Als je al zo lang bij een club zit, word je bijna een meubelstuk. Je kent alles en iedereen. Alles is vanzelfsprekend. Als je bij een nieuwe club komt is dat toch anders. Je krijgt weer andere prikkels en dat heeft Noa Lang nu ook gehad."

Bovendien merkt Boschker in professionaliteit een verschil tussen beide clubs. "Bij FC Twente is het zelfs wat minder professioneel geworden door alle bezuinigingen die in de afgelopen tijd hebben moeten plaatsvinden. Dat is een groot verschil. Bij FC Twente staan we nu weer met beide voeten op de grond om te overleven en ik denk dat Ajax daar geen problemen mee heeft."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 30 May 2020 om 11:12
    Wordt hoog tijd dat ze dat meubelstuk vervangen, het is een achterbaks mannetje !