''We hebben nog geen prestatiedoel, er moet heel veel gebeuren''

2
''We hebben nog geen prestatiedoel, er moet heel veel gebeuren''

Vorige week werd de knoop doorgehakt, Ron Jans is de nieuwe trainer van FC Twente. De voormalig linksbuiten trainde vorig seizoen FC Cincinnati, maar stapte daar in februari op. 

Jans kwam gisteren langs bij De Perstribune op NPO Radio 1 waar hij deelde erg veel zin te hebben in het aankomende seizoen. "Ik heb er ontzettend veel zin in. Je krijgt er zo veel energie van. Er moet heel veel gebeuren, maar we hebben de afgelopen dagen ook al heel veel bereikt, met name op gebied van de staf. We gaan elke dag zitten om te kijken welke spelers we willen benaderen. Ik zie er enorm naar uit."

De nieuwe trainer van FC Twente kon nog niet veel kwijt over zijn doelstellingen. "We hebben nog geen prestatiedoel. Die kunnen we pas stellen als we duidelijkheid hebben over de selectie, en dat hebben we nog niet. We weten wel hoe we willen voetballen."

De Zwollenaar zal de tiende trainer worden van FC Twente in tien jaar. "Ze zijn kampioen geworden en dat heeft nogal een behoorlijke nasleep gehad, vooral financieel. Ik ben daar niet bij geweest. Je kunt wel leren van het verleden maar wij moeten nu rust en een duidelijke visie opbouwen", aldus Jans over de onrustige periode van de club.

De oefenmeester ziet daardoor ook kansen. "Omdat er heel veel mensen weg zijn en we heel veel mensen zoeken, heb je daar ook best invloed op. Dat is denk ik stap één, dat je alles bij elkaar raapt en dat je samen één kant op gaat."

 

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 23 Jun 2020 om 15:56
  • Quote van 23 Jun 2020 om 14:08
   Ikzeg. Jans u is het toe vertrouwd. Ik wens u heel veel sterkte en succes toe.
  ....En leuke spelers
 • 23 Jun 2020 om 14:08
  Ikzeg. Jans u is het toe vertrouwd. Ik wens u heel veel sterkte en succes toe.