Bleuming verrast door vertrek bij FC Twente: ''Een mes in de rug''

Evert Bleuming is door FC Twente op straat gezet. De oud-speler van de Tukkers werkte jarenlang in Enschede, maar ontkwam niet aan de reorganisatie van algemeen directeur Paul van der Kraan.

Bleuming had nog veel vertrouwen in een samenwerking met de nieuwe technisch directeur Jan Streuer en trainer Ron Jans, met wie hij op donderdag 11 juni om tafel zat. "Van der Kraan zei dat hij blij was dat Jan en ik samen de selectie zouden gaan invullen. Daarna vertrok hij weer en hebben Jan en ik twee uur lang de lijstjes met spelers doorgenomen", vertelt Bleuming in gesprek met TC Tubantia.

"Als Jan en Ron het niet in me hadden zien zitten en met een andere scout hadden willen werken, was dat heel jammer geweest, maar had ik het wel kunnen accepteren. Dat is alleen niet aan de orde", meent Bleuming. "Het doet pijn en het voelt als een mes in de rug."

Op dinsdag 23 juni zat Bleuming opnieuw met Jans en Streuer om tafel, maar een dag later stond hij op straat. "We moesten om half vijf op het stadion komen. Daar werden we ingelicht over de reorganisatie. Om kwart voor vijf kreeg ik de mededeling dat ik was ontslagen en om tien voor vijf stond ik buiten. Deze zag ik niet aankomen."

"Hebben Jans en Streuer het geweten? Die vraag heb ik me gesteld, maar het antwoord is vrijwel zeker: nee. Als het wel zo is, dan is het slecht. Dan ben ik leeggezogen met informatie en daarna aan de kant gezet, maar zo schat ik ze totaal niet in. Ze komen allebei heel eerlijk en betrouwbaar over. Ik kreeg ook appjes van ze waaruit dat blijkt", aldus Bleuming, die door problemen met zijn nieren maar een paar uren per dag mocht en kon werken.

FC Twente wilde niet op de situatie reageren.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand