Streuer over jeugd: ''Als ze geen kwaliteit hebben, heeft dat geen zin''

FC Twente wil een nieuwe weg inslaan met de jeugdacademie en is daarom een samenwerking met Heracles Almelo aangegaan. Technisch directeur Jan Streuer beseft dat de jeugdopleiding van levensbelang is.

"Bij Vitesse heb ik niet alleen Theo Janssen, Ruud Krol en Nicky Hofs gehaald, maar ook Van Wolfswinkel, Van Ginkel, Diarra uit Griekenland. Dat is heel belangrijk voor de club. Wij deden heel veel om jonge spelers naar de club te halen. We wilden de beste spelers uit de jeugd halen. Jeugdscouting is een stuk makkelijker, omdat het allemaal vrijwilligers zijn", zegt Streuer bij Groot Onderhoud op Radio Oost.

De directeur weet nog goed hoe het in het verleden met de FC Twente-jeugd ging. "Bij de jeugd kwamen altijd goede spelers uit. Bruggink, Vennegoor of Hesselink. Dat moet weer gebeuren. Als je zo veel geld uitgeeft aan de jeugdopleiding, dan moeten er wel goede spelers uitkomen. Er moeten ieder jaar minimaal twee spelers die moeiteloos mee kunnen spelen."

"Ik ga werken of ik er nog vijf jaar zit. Ik probeer het wel echt neer te zetten", vervolgt de technisch directeur. "We hebben met al die talenten gesproken. Met die zeven á acht spelers hebben we gesproken. We gaan bij de eerste trainingen kijken hoe dat gaat. Je kunt wel met jeugd willen werken, maar als ze geen kwaliteit hebben, heeft dat geen zin. Maar ik denk dat er wel een aantal goede bij zitten."

Na de gesprekken met de spelers ontstond er een positief gevoel in de groep, benadrukt Streuer. "De jongens hadden er stuk voor stuk een goed gevoel bij. Ik vind dat een trainer altijd moet kijken bij de jeugdelftallen. Dat is een onderdeel, dat moet gewoon gebeuren", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand