Streuer over jeugd: ''Als ze geen kwaliteit hebben, heeft dat geen zin''

1
Streuer over jeugd: ''Als ze geen kwaliteit hebben, heeft dat geen zin''

FC Twente wil een nieuwe weg inslaan met de jeugdacademie en is daarom een samenwerking met Heracles Almelo aangegaan. Technisch directeur Jan Streuer beseft dat de jeugdopleiding van levensbelang is.

"Bij Vitesse heb ik niet alleen Theo Janssen, Ruud Krol en Nicky Hofs gehaald, maar ook Van Wolfswinkel, Van Ginkel, Diarra uit Griekenland. Dat is heel belangrijk voor de club. Wij deden heel veel om jonge spelers naar de club te halen. We wilden de beste spelers uit de jeugd halen. Jeugdscouting is een stuk makkelijker, omdat het allemaal vrijwilligers zijn", zegt Streuer bij Groot Onderhoud op Radio Oost.

De directeur weet nog goed hoe het in het verleden met de FC Twente-jeugd ging. "Bij de jeugd kwamen altijd goede spelers uit. Bruggink, Vennegoor of Hesselink. Dat moet weer gebeuren. Als je zo veel geld uitgeeft aan de jeugdopleiding, dan moeten er wel goede spelers uitkomen. Er moeten ieder jaar minimaal twee spelers die moeiteloos mee kunnen spelen."

"Ik ga werken of ik er nog vijf jaar zit. Ik probeer het wel echt neer te zetten", vervolgt de technisch directeur. "We hebben met al die talenten gesproken. Met die zeven á acht spelers hebben we gesproken. We gaan bij de eerste trainingen kijken hoe dat gaat. Je kunt wel met jeugd willen werken, maar als ze geen kwaliteit hebben, heeft dat geen zin. Maar ik denk dat er wel een aantal goede bij zitten."

Na de gesprekken met de spelers ontstond er een positief gevoel in de groep, benadrukt Streuer. "De jongens hadden er stuk voor stuk een goed gevoel bij. Ik vind dat een trainer altijd moet kijken bij de jeugdelftallen. Dat is een onderdeel, dat moet gewoon gebeuren", besluit hij.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 30 Jun 2020 om 10:24
    Ikzeg. Goed bezig. Het woord zegt het niet voor niets. Wie de jeugd heeft heeft de toekomst.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›