''In theater zal het een zegen zijn, niks mooier dan zwijgend publiek''

2
''In theater zal het een zegen zijn, niks mooier dan zwijgend publiek''

Vanaf 1 juli is het weer mogelijk om supporters te ontvangen in de Grolsch Veste. André Manuel denkt er het zijne van. De cabaretier denkt niet dat het mogelijk is, wanneer FC Twente speelt.

"Dat zal voor een supporter van FC Twente niet echt een opgave worden. Waarschijnlijk is er alleen een zucht van verlichting als het afgelopen is. Ik weet niet hoeveel druppeltjes er vrijkomen bij een zucht van verlichting, het zal niet op een lekkende kraan lijken. Al zijn er zeker wedstrijden geweest waar er een emmer mee gevuld had kunnen worden", schrijft Manuel in zijn wekelijkse column in de Tubantia.

Vooral de fanatieke aanhang zal er moeite mee hebben, denkt Manuel. "Ben in ieder geval zeer benieuwd hoe men deze maatregel straks zal handhaven als 5000 man in Vak P de dienstdoende scheidsrechter er aan helpen herinneren dat zijn moeder weer aan de slag mag als sekswerker. Mag dat nog wel? De scheidsrechter onheus bejegen met spreekkoren waar zelfs Johan Derksen rooie oortjes van zou krijgen? Of moet dat ook binnensmonds? Lijkt me toch het doel voorbij schieten."

"Het gaat in ieder geval een belevenis van jewelste opleveren als een uitverkocht stadion in de allerlaatste minuut de winnende treffer tegen Emmen viert door elkaar dolenthousiast in het oor te fluisteren", vervolgt Manuel, die het zelf prima zou vinden bij een theater. "In het theater zal het een zegen zijn, niks mooier dan een zwijgend publiek. Ik weet dat sommige collega's het geweldig vinden, maar ik vind het een enorme verspilling van tijd, ruimte en energie als men constant door mijn voorstelling heen lacht."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 27 Jun 2020 om 19:13
    Voetbal is een sport van vele emoties. Deze kunnen gewoon niet stil gehouden worden. Het is samen lachen, huilen, zingen en onze FC naar 3 punten schreeuwen. Ook al mag dat niet. Dat neemt niet weg dat wij (een ieder die bijdraagt aan de mooiste supportersgare van NL) voor 100% achter onze FC gaan staan.
  • 27 Jun 2020 om 18:40
    Voetbal is emotie en supporters ga je niet stil houden, ondanks dat Bruins waarschijnlijk waarschuwing na waarschuwing gaat geven. Er zijn dus eigenlijk maar 2 keuzes.... Zonder publiek of opdonderen met die idiote maatregel. Ik ga voor optie 2