''Een zaakwaarnemer wilde de vliegtickets naar Spanje betalen''

5
''Een zaakwaarnemer wilde de vliegtickets naar Spanje betalen''

Jeroen de Lely heeft opmerkelijke weken achter de rug. De verdediger van tweedeklasser SVS uit Capelle aan den IJssel werd verward met de gestopte FC Twente-verdediger Jeroen van der Lely. De Lely kreeg meerdere aanbiedingen van clubs uit binnen- en buitenland.

"Het was eigenlijk een grap aan het begin", vertelt De Lely bij Radio Capelle. "Hij stopte ermee en via Facebook kreeg ik opeens allemaal berichten van zaakwaarnemers en clubs of ik interesse had om met hen in contact te komen. Zo kwam het balletje aan het rollen en heb ik met sommige clubs wel lang contact gehad."

Zo was Quick Boys uit de Tweede Divisie zeer geïnteresseerd. "In het begin had ik zelf nog niet de conclusie getrokken dat het om Jeroen van der Lely ging", legt De Lely uit. "Het waren veel buitenlandse clubs en ik dacht: het zal wel. Toen ik een bericht van Quick Boys kreeg, kwam ik er pas achter dat ze dé Jeroen van der Lely bedoelden en allemaal een fout maakten."

"Ik vond het wel leuk om met Quick Boys te praten en zij hadden echt interesse", vervolgt hij. "Ze wilden mij echt hebben. Via een vriend, die zaakwaarnemer is, ben ik wel twee weken met hen in contact geweest en is er zelfs een training gepland. Die heb ik uiteindelijk afgezegd. Achteraf natuurlijk wel jammer, maar als ik daar zou aankomen als de Jeroen van der Lely zullen ze daar wel gek van op hebben gekeken."

Ook clubs uit Letland, Wit-Rusland en Litouwen meldden zich via Facebook. "In Spanje wilde een zaakwaarnemer de vliegtickets betalen om mij en mijn zaakwaarnemer over laten komen. Hij wilde gaan regelen dat ik daar een club kreeg", lacht De Lely. "Ik kan wel gewoon een balletje trappen. Maar als ik aankom bij Quick Boys weten ze gelijk hoe laat het is. Dat was meer voor de grap en te kijken hoe het voetbalwereldje werkt."

De Lely heeft nog wel geprobeerd contact te zoeken met Jeroen van der Lely. "Naar mijn weten heeft hij geen Facebook en Instagram. Ik heb hem wel een bericht gestuurd. Mijn moeder zei dat het wel grappig voor mij was, maar dat zijn droomclub er misschien tussen zat. Dan zou hij stoppen door mij, dus ik wilde hem een berichtje sturen, maar ik weet niet hoe. Dus ik heb het maar laten gaan."

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 29 Jun 2020 om 20:39
  • Quote van 29 Jun 2020 om 18:35
   Hoe lang zal Messi nog doorgaan? Anders hebben 'wij' er hier ook nog 1 in de aanbieding. Voor de helft van de echte... ;-))
  Ikzeg. Terug naar de top. Nee ik wil hem niet kwijt voor geen miljoen; )
 • 29 Jun 2020 om 18:37
  Als ik hem was zou ik lekker dat vliegtuig naar Spanje nemen en lekker een paar weekjes genieten aan de kust:)
 • 29 Jun 2020 om 18:35
  Hoe lang zal Messi nog doorgaan? Anders hebben 'wij' er hier ook nog 1 in de aanbieding. Voor de helft van de echte... ;-))
 • 29 Jun 2020 om 18:34
  Sluit niet dat niemand het door had gehad in Letland of wit rusland
 • 29 Jun 2020 om 18:22
  Hahahahaha sjonnies
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›