'Groot terras' bij home Vak-P: ''Dat moet 'Twente rood' zijn''

3
'Groot terras' bij home Vak-P: ''Dat moet 'Twente rood' zijn''

De Ultras van Vak-P hebben de afgelopen weken samen met andere supportersgeledingen geweldig werk afgeleverd bij de Grolsch Veste. Het stadion van FC Twente kleurt door middel van sponsoring en donaties steeds roder door allerlei nieuwe schilderingen. 

"De basis van het idee ontstond toen de toegangspoorten naast het supportershome werden verzet”, legt Jasper Fransen uit op de clubsite. "We vroegen ons direct af hoe het nieuwe home er dan uit zou gaan zien. Nu de toegangspoorten zijn verzet, hebben we eigenlijk een groot terras aan de binnenkant van het stadion. Maar daar ziet alles er zo grauw en grijs uit. Eigenlijk moet dat 'Twente rood' zijn", aldus Fransen.

De initiatiefnemers zochten contact met FC Twente, kregen goedkeuring en konden vervolgens aan de slag door een financiële injectie van de Business Clubs. "Toen hebben we een ronde door het hele stadion gemaakt", blikt hij terug. "We hebben er veel grafisch werk ingestoken. Tijdens die ronde zijn er foto’s gemaakt van iedere hoek. We hadden dertig pagina’s aan ideeën", constateert Fransen. 

"Die hebben we meegegeven aan de TOS en de Gouden Talenten. Het is nog steeds groeiende, inmiddels zijn het al meer dan honderd pagina’s", vervolgt hij enthousiast. "Vanuit ons eigen werk hadden we bijvoorbeeld connecties voor hoogwerkers. Met drie hoogwerkers konden we beginnen en binnen enkele dagen stonden er al veertien. We steken er veel tijd in. Dat doen we allemaal vrijwillig."

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 1 Jul 2020 om 11:00
    Terras aan de binnenkant? Zoals bij Sparta? Daar is toch helemaal geen ruimte voor
  • 1 Jul 2020 om 09:55
    Grote klasse. Maar dat terras zit dus in de gracht? Voor vooraf en na de match ofzo ?
  • 1 Jul 2020 om 08:00
    RESPECT en TROTS.
zaterdag 24 oktober 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›