Brama reageert: ''Je kunt het aan iedereen in Enschede vragen''

0
Brama reageert: ''Je kunt het aan iedereen in Enschede vragen''

Steve McClaren kwam in 2008 naar FC Twente en maakte de Tukkers voor het eerst in de historie kampioen. Wout Brama is lovend over de Engelse oefenmeester, waarvan hij niet verwachtte dat hij naar Enschede zou komen.

"Toen Steve voor het eerst naar Twente kwam, was dat een grote verrassing voor ons omdat dit een man was die manager en assistent van Engeland was geweest bij Sir Alex Ferguson bij Manchester United", blikt Brama terug in gesprek met Evening Telegraph. "Hij kwam bij een club die het goed had gedaan omdat we tweede waren geworden in de competitie en dat hielp hem ook."

Volgens de 33-jarige middenvelder kwam McClaren naar FC Twente vanwege de bevolking. "Ons gebied in Nederland zit vol met mensen die nuchter zijn en Steve vond dat geweldig. Hij was de druk uit Engeland en alle aandacht die daarmee gepaard ging gewend. De club was goed gerund en goed georganiseerd. Je kunt het aan iedereen in Enschede vragen en ze hebben allemaal alleen maar positieve dingen te zeggen over Steve."

"Voor mij als speler was hij fantastisch. Ik was wisselspeler toen Steve kwam, omdat er twee nieuwe spelers op mijn positie waren. Maar we speelden tegen Arsenal in Europa toen hij een meer verdedigende middenvelder nodig had en ik speelde sindsdien vrijwel elke wedstrijd. Hij kon me vertrouwen. Ik was toen pas 23 en ik vond het leuk dat hij genoeg vertrouwen in mij toonde om tactieken met mij te bespreken", besluit Brama.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›