Historisch moment: FC Twente Vrouwen ontvangt UEFA-licentie

0
Historisch moment: FC Twente Vrouwen ontvangt UEFA-licentie

De licentiecommissie betaald voetbal heeft voor het eerst in de historie aan drie Nederlandse vrouwenvoetbalclubs een UEFA-licentie toegekend. Zowel Ajax Vrouwen, PSV Vrouwen en FC Twente Vrouwen voldoen aan de voorwaarden die nodig zijn om volgend seizoen deel te mogen nemen aan de Women's Champions League.

"Om in aanmerking te komen voor die licentie, dienen clubs te voldoen aan de UEFA-licentie-eisen, het financial fairplay-reglement en overige reglementen die van toepassing zijn op de Women’s Champions League" zo schrijft de KNVB op haar website.

"De licentiecommissie betaald voetbal beslist naar aanleiding van bovenstaande kaders of een club in aanmerking komt voor een UEFA-licentie. Het deelnemen aan de Eredivisie Vrouwen betekent niet automatisch dat een UEFA-licentie wordt afgegeven", aldus de KNVB.

PSV Vrouwen heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de Champions League, Ajax Vrouwen moet zich via de play-offs zien te plaatsen. FC Twente Vrouwen nam vorig seizoen deel aan de Champions League, en strandde daarin in de achtste finale.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!