Voormalig FC Twente-talent vindt nieuwe club in promovendus

3
Voormalig FC Twente-talent vindt nieuwe club in promovendus

Alexander Laukart heeft een nieuwe club gevonden. Het Duitse Türkgücü München, een club die net is gepromoveerd naar de Derde Bundesliga, heeft de Duitser gecontracteerd. 

Türkgücü München kwam afgelopen jaar uit in de Regionalliga Bayern, het vierde niveau van Duitsland. De club wist promotie af te dwingen. Laukart heeft er voor één seizoen getekend met de optie voor een extra jaar. Hij komt over van FC Den Bosch waar hij dit seizoen zes maal het net wist te vinden in zestien wedstrijden. Ook was hij vier keer aangever.

Laukart ziet deze stap dan ook als een stap vooruit. "Ik kijk uit naar mijn nieuwe avontuur. Na drie leerzame jaren in Nederland ben ik blij om weer in mijn thuisland aan de slag te gaan. Bij Türkgücü hoop ik de volgende stap te zetten in mijn ontwikkeling als speler", vertelt hij op de site van de club. 

De stap is opmerkelijk, gezien het feit dat de club normaal gesproken alleen spelers met Turkse roots binnenhaalt. De club is in 1975 ontstaan vanuit de zeer grote Turkse gemeenschap in de Duitse stad München. In Enschede speelde Laukart dertien keer voor de hoofdmacht, het net wist hij nooit te vinden.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 2 Jul 2020 om 21:51
  had toch meer van deze speler verwacht
 • 2 Jul 2020 om 19:55
  • Quote van 2 Jul 2020 om 19:21
   Die club is tenminste niet racistisch
  Er waren er misschien 10 die iets roepen in een stadion voor 10.000(?) man
 • 2 Jul 2020 om 19:21
  Die club is tenminste niet racistisch
zaterdag 12 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›