''Als je Wout zo over het veld ziet springen, is dat wel bijzonder''

3
''Als je Wout zo over het veld ziet springen, is dat wel bijzonder''

Wout Brama zit nog met FC Twente om de tafel over het komende seizoen, maar zijn broers zijn al trots op de carrière van Brama. De drie broers, Joost, Thijs en Bart hebben hem veel geholpen gedurende zijn carrière.

"We gingen het hele land door. Laatst had ik het er met Wout nog over. Bij Oranje onder 14 speelde hij met jongens als Afellay en Vermeer, hij wist dat niet meer precies, maar ik kan het mij nog goed herinneren. Ik heb al die spelers nog onthouden... haha. Het moment dat Wout juist in het kampioensjaar zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal was dan ook wel iets hoor", zegt Bart in het jubileummagazine 'De Schaal kwam naar Twente'.

Thijs, huisarts in Ootmarsum, is trots op zijn jonge broertje. "Ik kan mij een van de eerste momenten nog goed herinneren. Humberto Tan kondigde op tv een wedstrijd aan en had het over een jeugdig talent uit Almelo, dat vond ik wel heel mooi. Dat was ook wel apart", zegt Thijs. Joost vond het soms wel vervelend. "Natuurlijk ben je altijd de broer van en wordt er vaak eerst gevraagd hoe het met Wout gaat voordat ze je vragen hoe het met jezelf is. Dat is ook niet erg, daar wen je aan."

"Wanneer je met Wout in de stad loopt, heb je het idee dat iedereen je constant aankijkt. Dat is wel raar, Wout heeft daar helemaal geen last van. Wout gaat daar altijd relaxed mee om. Spanning richting wedstrijden kent hij ook niet zo. Hij laat het in ieder geval niet zien, of je merkt niets aan hem. Richting die kampioenswedstrijd zat een break van twee weken en vanuit Amsterdam werd de druk aardig opgevoerd. Zo kan ik mij een uitzending van De Wereld Draait Door met Jan Vertonghen nog goed herinneren, ik denk dat Wout dat niet zo veel deed."

"Als je Wout zo over het veld ziet springen in Breda met die schaal in zijn hand richting de supporters in het uitvak is dat wel heel bijzonder, mooi vooral. Wout heeft vanaf zijn twaalfde jaar alles opgezet voor het voetbal, en daar ook veel voor gelaten, dan is zo’n moment extra genieten. Net als vorig jaar bij het kampioenschap", aldus Bart.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 4 Jul 2020 om 15:53
  Leuk verhaal !
 • 4 Jul 2020 om 15:19
  • Quote van 4 Jul 2020 om 14:44
   Ach ja sitevulling als er alweer niets te melden valt,pfffff
  Niks mis met een artikel over een cultheld toch
 • 4 Jul 2020 om 14:44
  Ach ja sitevulling als er alweer niets te melden valt,pfffff