''Er komt geen steun voor de hele sector, per club kijken wat nodig is''

2
''Er komt geen steun voor de hele sector, per club kijken wat nodig is''

Begin deze maand leverde de KNVB een plan in bij minister Martin van Rijn voor maximaal 140 miljoen euro voor het profvoetbal. Niet het volledige bedrag zal uitgekeerd worden, mede omdat er vanaf het begin het seizoen alweer supporters bij de wedstrijden mogen zijn.

"De minister vond het een realistisch en gedegen plan", geeft Eric Gudde aan in Het Parool. "We hebben goede gesprekken gevoerd over de specifieke positie van onze bedrijfstak. Den Haag staat open voor een volgende stap en doet logischerwijs wat er verwacht kan worden, alleen moet het in praktijk ook uitvoerbaar en werkbaar zijn."

"Er komt geen steun voor de hele sector, maar er wordt per club bekeken wat er zelf al is gedaan en wat eventueel nodig is voor de toekomst", vertelt de algemeen directeur van de KNVB. "De volgende stap is om nu per club inzichtelijk te maken wat ze zelf al hebben gedaan, op basis van richtlijnen die we komende week samen gaan opstellen met het ministerie."

"Als laatste loket kan de rijksoverheid dan een rol spelen. Ze hebben aangegeven hier open, constructief en welwillend naar te gaan kijken", vervolgt hij. "Als betaald voetbal zijn we blij met deze volgende stappen. We hebben alle vertrouwen dat we er samen kunnen uitkomen. Den Haag erkent het maatschappelijk belang van het betaald voetbal."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 4 Jul 2020 om 17:38
    Lekker. Elke club kan individueel geen vuist maken. Worden stuk voor stuk van het kastje naar de muur gestuurd.
  • 4 Jul 2020 om 17:06
    Das niet veel idd €140
Sunday 16 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›