''Ik heb Smal vaak zien spelen en dat is echt een goede speler''

2
''Ik heb Smal vaak zien spelen en dat is echt een goede speler''

FC Twente wist zich onlangs te versterken met Gijs Smal, die vorig seizoen veel indruk maakte in de Keuken Kampioen Divisie. Rene Wagelaar is vol lof over de linksback, die vanwege een aflopend contract transfervrij kon vertrekken bij FC Volendam. 

"Ik heb Gijs Smal vaak zien spelen en dat is echt een goede speler", vertelt hij bij Voetbaltijd. "Technisch goed, een prachtige voorzet, maar verdedigend in de eredivisie moet er wel een tandje erbij. Als hij in een volle Arena of de Kuip zou moeten spelen, mwoa…. Maar voetballend is hij goed, absoluut", constateert Wagelaar. Tafelgenoot Eddy Achterberg heeft eveneens hoge verwachtingen. 

"Ik weet niet of je nog de tijd weet van Jeroen Heubach? Die was gewoon in de onder 19 en onder 20 linksbuiten", blikt hij terug. "En waar heeft hij zijn beste periode gehad? Als linksback. Het heeft een hele periode tussen de oren gezeten om te schakelen dat hij linksback was en geen linksbuiten. Maar dat was toch een fantastische speler? Ik denk dat het met Smal hetzelfde zal wezen", aldus Achterberg.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 9 Jul 2020 om 12:24
  • Quote van 8 Jul 2020 om 23:08
   Ik denk dat Gijs Smal de verassing van het seizoen gaat worden!
  Dan is het geen verrassing meer he
 • 8 Jul 2020 om 23:08
  Ik denk dat Gijs Smal de verassing van het seizoen gaat worden!