Tubantia verdedigt keuze: ''Zevfi verdiende een podium''

Het interview van TC Tubantia met de ontslagen jeugdtrainer Ugur Zevfi deed veel stof doen opwaaien. De regionale krant vond dat Zevfi een podium verdiende. FC Twente distantieerde zich al van zijn uitspraken.

Adjunct-hoofdredacteur Paul Berkhout van TC Tubantia legt de keuze van de krant uit. "De woordvoerder van FC Twente was teleurgesteld over het verhaal. Het was voor hem ondenkbaar dat Tubantia werkelijk dacht dat FC Twente zou discrimineren. Onze clubwatcher vond het evenmin sterk dat de jeugdtrainer deze ruimte kreeg. Met racisme kon dit alles onmogelijk te maken hebben, daar was hij van overtuigd."

Ook op de redactie van Tubantia was niemand overtuigd dat FC Twente zou discrimineren. "Maar waarom verdient 'dat rare gevoel' van Ugur dan toch zo'n podium?", vraagt Berkhout zich af. "Omdat we als krant bij dit onderwerp altijd veel redenen weten te bedenken om erover te zwijgen. Maar dat het veel belangrijker is om te kijken naar de argumenten om er juist wel over te schrijven. Het gevoel van Ugur is niet verzonnen, het bestaat."

"Als krant willen we middenin dit maatschappelijke debat staan", vervolgt Berkhout. "Door een verbindende schakel te zijn tussen partijen, zonder daarbij zelf partij te kiezen. Dat leidt soms tot ongemakkelijke discussies en moeilijk te staven beweringen. En het leidt tot kritiek van lezers die zich ergeren aan het gemak waarmee iemand in de rol van slachtoffer kruipt."

De adjunct-hoofdredacteur gebruikt het gezegde: vaak ben je te bang. "Wie de moed heeft om over zijn gevoelens te praten, is geen slachtoffer. Integendeel. Ugur Zevfi verdiende een podium omdat we in deze tijd onze gevoelens moeten delen, zodat we elkaar beter leren begrijpen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand