Plaspil' sloopt loopbaan Douglas: ''Mijn wereld stortte in''

Douglas Franco Teixeira had nu wellicht bij een Europese topclub kunnen spelen, maar de oud-speler van FC Twente is al jaren clubloos en hoopt nu weer fit te worden. Bij Sporting Portugal ging het compleet mis voor Douglas, die een fout maakte die hem lang bleef achtervolgen.

"Met een vriend zat ik te praten", blikt de Braziliaan in Voetbal International terug op het bewuste moment. "Ik voelde dat ik een beetje te dik was. Hier, zei hij, ik heb iets voor je. Een plaspil. Ik nam 'm mee naar huis. 's Avonds stond ik even te twijfelen, dat weet ik nog. Zal ik het proberen? Waarom ook niet? Ik dacht geen seconde dat ik er problemen mee zou kunnen krijgen. Dus slikte ik de pil. De volgende dag kregen we dopingcontrole op de training. Prima, ik had niks te verbergen. Ik gebruik geen dope, geen drugs."

De plaspil stond echter op de verboden lijst. "Mijn wereld stortte in. Een nachtmerrie. Alles ging kapot. Het gebeurde vlak voor de winterstop. Als ik dan naar een Engelse club was gegaan, zoals ik van plan was, was alles helemaal anders gelopen. Dan had ik nu nog in de top gespeeld…", aldus Douglas, die voor negen maanden werd geschorst en later werd zijn contract bij Sporting ontbonden.

"Ik heb het allemaal niet expres gedaan, maar ik heb wel spijt. Mijn vriend neem ik niks kwalijk. Het was míjn beslissing die pil te nemen. Een heel domme beslissing", aldus de schuldbewuste Douglas, die terugkeerde naar Brazilië. "Ik wilde mijn ouders en mijn vrienden weer zien. Zes maanden ben ik gebleven. Ik heb feestgevierd met vrienden, gevoetbald op het strand. Het was genieten. Een beetje te veel." Lachend wrijft hij over zijn buik. "Mama eten, hè."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand