Pierie: ''Het was maanden geleden dat ik applaus heb gehad''

0
Pierie: ''Het was maanden geleden dat ik applaus heb gehad''

Kik Pierie heeft het vooralsnog uitstekend naar zijn zin bij FC Twente. De talentvolle centrumverdediger, die zijn doorbraak beleefde bij SC Heerenveen, kwam bij Ajax niet aan spelen toe en mocht daardoor verhuurd worden. 

"Natuurlijk baal je ervan hoe het gelopen is. In het begin was het aan alles wennen", blikt hij terug in gesprek met de Telegraaf. "Aan de stad, het op jezelf wonen, het andere niveau en de andere mentaliteit. Maar ik heb het daarna helaas niet kunnen omzetten in speelminuten", aldus Pierie.

"Op een gegeven moment moet je dat van je afzetten en ook weer vooruit kijken", vervolgt hij. "Daarom hoop ik hier bij FC Twente veel te gaan spelen. De trainer en de technisch directeur hebben het plan om aanvallend voetbal van achteruit te gaan spelen en dat past goed bij mij", constateert Pierie. 

"Zij zien daarin voor mij rol weggelegd bij het uitzetten van de lijnen, omdat ik een voetballende verdediger ben. Ik denk dat ik goed pas bij de visie van FC Twente", vertelt Pierie, die heeft genoten van de open training in de Grolsch Veste. "Het was maanden geleden dat ik applaus heb gehad. Dit smaakt naar meer”. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›