Hulshoff over 'smekende' PSV-spits: ''Bam, op de enkels''

3
Hulshoff over 'smekende' PSV-spits: ''Bam, op de enkels''

Dennis Hulshoff won in 2001 de beker met FC Twente. De oud-verdediger denkt nog vaak met weemoed terug aan de eindstrijd in De Kuip tegen PSV.

"Die dagen voor de wedstrijd waren zo mooi", zegt Hulshoff tegenover Voetbal International. "Eddy Achterberg was de assistent van Fred Rutten, die had de beker in 1977 al een keer gewonnen. Kwam hij de hele week met die rode badjas aan op de club."

Ook de grote stoet met FC Twente-supporters naar De Kuip maakte indruk. "Er landde bij ons hotel in Noordwijk een helikopter van TV Oost. Die kwamen met videobanden, zodat we konden zien hoe de supporters uit Twente op weg gingen. Een optocht van 35 duizend fans naar De Kuip, dat maak je nooit meer mee. Rutten hoefde geen wedstrijdbespreking meer te houden, wij waren klaar."

Hulshoff kreeg zelf te maken met Mateja Kezman. "Ik had al tegen mijn kameraden gezegd: Let op, die pak ik. Eerste balcontact, bam, op de enkels. Don't hurt my ankle, smeekte hij. Geen last meer van gehad, na rust werd hij zelfs gewisseld", aldus de oud-verdediger die PSV met FC Twente op 0-0 hield. Strafschoppen moesten de beslissing brengen.

"Ik nam de zesde", weet Hulshoff nog. "Het was net of ze een spuit in mijn kop hadden gezet. Ik had druk op mijn oren, maar verder was alles verdoofd. Ik vergat alles, zag alleen die goal. Ronald Waterreus had zelf gemist en ik wist direct: Ik schiet 'm link in de hoek, zijnetje. Raak. Daarna moest Joonas Kolkka. Ik liep terug en schold hem helemaal verrot. Hij miste. Kan ook zijn dat Sander Boschker gewoon goed heeft gekeept, haha."

Hulshoff kan zich de huldiging na de bekerwinst ook nog goed herinneren. "Spugen van de drank in die dubbeldekker, ik zag eruit, niet normaal. Later op het podium was ik alles kwijt. Met Jeroen Heubach het publiek in, zingen en schreeuwen door die microfoon. Zo ben ik eigenlijk helemaal niet, maar zo vaak win ik de beker ook niet, haha", lacht hij.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 30 Jul 2020 om 20:19
    Prachtig filmpje
  • 30 Jul 2020 om 17:41
    Echte volksjongen die voorop in de strijd gaat, daar gaan de handjes voor op elkaar.
  • 30 Jul 2020 om 17:38
    Prachtige kerel! kwam nog wel is kijken als de eagles naar enschede moesten. En met de zaalvoetbal toernooitjes van vak p was ie er ook altijd, die bekerwedstrijd krijg nog kippenvel als ik eraan terug denk helemaal met deze beelden erbij
zaterdag 12 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›