Van Egmond waarschuwt: ''Bal gaat nóg sneller op de penaltystip''

6
Van Egmond waarschuwt: ''Bal gaat nóg sneller op de penaltystip''

Dick van Egmond is blij dat de Video Assistent Referee (VAR) komend seizoen in alle Eredivisie-stadions gebruik kan maken van buitenspeltechnologie. De scheidsrechtersbaas hoopt dat de voetbalwedstrijden daardoor (nog) eerlijker zullen verlopen. 

"Er is gekeken of de oefenduels kunnen worden benut om die technologie onder de knie te krijgen, maar dat bleek praktisch niet haalbaar. Daarom gebruiken we in de maand augustus bestaand beeldmateriaal om de VAR’s te trainen", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Van Egmond verwacht dat er komend seizoen nog meer strafschoppen te zien zullen zijn in Nederland. "De handsregel krijgt aandacht, want die is iets aangescherpt, waardoor de bal nóg sneller op de penaltystip gaat. Dat zag je in de Serie A al terug", vervolgt Van Egmond, die beseft dat de scheidsrechters in een (relatief) leeg stadion waarschijnlijk goed te horen zijn op TV. 

"We coachen al op een fatsoenlijke communicatie, zodat ze zichzelf niet overschreeuwen. En dat wordt in een leeg stadion nog belangrijker, want als ze zich laten verleiden tot een al te enthousiaste uitspraak, kan iedereen thuis of op de tribune meegenieten. Daar moeten ze rekening mee houden", waarschuwt hij. 

6 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 1 Aug 2020 om 08:39
  Geweldig nog meer stil legging van wedstrijden net als in Engeland om een nagel lengte buiten spel! Hadden ze niet beter kunnen wachten tot die clowns in Nederland de var goed beheersen?
 • 31 Jul 2020 om 18:26
  • Quote van 31 Jul 2020 om 18:18
   3x raden wie de meeste penalties KRIJGT.
  CAPSLOCK STOND NOG AAN
 • 31 Jul 2020 om 18:18
  3x raden wie de meeste penalties KRIJGT.
 • 31 Jul 2020 om 16:40
  En gewoon "vol trots" vertellen dat de bal nog sneller op de stip gaat ook fff, simpele keerl!
 • 31 Jul 2020 om 15:27
  Ach die van Egmond en die Wiedemijer moeten ze er zo snel mogelijk uit donderen. De slechtste en meest corrupte arbiters ooit zijn nu de baas in Zeist.
 • 31 Jul 2020 om 15:10
  Sneller penalty's = meer aanstellerij = meer tijd dat het spel stil ligt = gewoon hardstikke kut...
zaterdag 12 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›