Jans: ''Je hebt de neiging om misschien te snel en te veel te doen''

3
Jans: ''Je hebt de neiging om misschien te snel en te veel te doen''

FC Twente is deze week op trainingskamp in De Lutte vooral om te voetballen, maar er staan ook andere dingen op het programma voor de teambuilding. FC Twente-trainer Ron Jans heeft een duidelijke planning.

"Meestal denken mensen dat teambuilding, dat je dat alleen maar doet met andere dingen. Maar dinsdagavond hadden we een teambijeenkomst gehad, vandaag hebben we een familiebarbecue. Dat is nog geheim, maar niemand kijkt toch naar dit programma", lacht Jans in gesprek met 1Twente. "Morgenmiddag hebben we ook een andere teamactiviteit, dat is meer om elkaar te leren kennen."

De ervaren oefenmeester weet dat hij niet te veel belasting moet veroorzaken bij de spelersgroep. "Je hebt de neiging, omdat de competitie straks gaat beginnen op 12 september, om misschien te snel en te veel te doen. Daardoor krijg je alleen maar overbelasting. Dus ook dat willen we goed opbouwen. We willen liever één keer goed trainen, maar af en toe trainen we ook wel twee keer op een dag, zoals maandag bijvoorbeeld."

De afgelopen dagen versterkten Alexander Jeremejeff en Lazaros Lamprou de Tukkers, Jans is daar blij mee. "Heel tevreden. Het zou ook heel raar zijn als dat niet het geval is, want ik ben erbij betrokken. Jan Streuer is uiteindelijk eindverantwoordelijk, maar als ik een speler niet wil komt hij niet, maar als hij een speler niet wil, komt hij ook niet", vervolgt Jans. "We zijn nog niet klaar, maar het schiet steeds meer op. Dan hoop je dat iedereen fit blijft, maar dat is tot nu toe wel de grootste tegenslag, dat Kik Pierie er een poosje uit is", besluit Jans.

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 5 Aug 2020 om 22:52
  • Quote van 5 Aug 2020 om 19:53
   Mooie kerel die Jans. Het plezier en enthousiasme spat eraf bij die kerel....
  Zeker een mooie kerel die Jans en ook leuk om te zien in dit filmpje (op t eind) dat de jonkies ook goed meedoen . Opbouw begint bij Hilgers en heerlijke loopactie van van Leeuwen (naar voren gericht) die tevens fraai scoort. Mooie groep (eigen jeugd die kansen krijgt en goede en verrassende nieuwkomers . En er heerst rust en enthousiasme . Ga zo door met z’n allen!
 • 5 Aug 2020 om 19:53
  Mooie kerel die Jans. Het plezier en enthousiasme spat eraf bij die kerel....
 • 5 Aug 2020 om 17:53
  Dit is precies waarom ik vertrouwen heb in jans. Een trainer die weet dat je elftal niet alleen op basis van spelers en kwaliteit bij elkaar houd. Elftallen smeden is juist goed om dit soort dingen ook te doen. Externe factors spelen(zoals het gezin of familie kan zijn) mee of elftal gaat renderen en of de spelers door het vertrouwen in elkaar en te begrijpen van elkaar zijn speler ook meer bereid voor elkaar te vechten. Op zn slechste scenario heb je een gezellige middag en wat geld verkwist. In het beste senario brengt die gezelligheid je als groep dichterbij elkaar. Wat op zich geen overbodige luxe is met zoveel nieuwe gezichten. Hoop dat er sowieso van genieten en wij straks van hun spel. Heb er zin aan.
zaterdag 24 oktober 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›