Boudrie: ''Wij van de voetbaltak waren het daar niet mee eens''

0
Boudrie: ''Wij van de voetbaltak waren het daar niet mee eens''

FC Twente heeft de nodige jeugdspelers meegenomen op trainingskamp. Bijna alle talenten die zich mogen laten zien aan trainer Ron Jans komen van buiten de regio.

Mees Hilgers (Nijkerk), Casper Staring (Barneveld), Thijs van Leeuwen (Heerde), Jayden Oosterwolde, Giovarny Sluijter (Zwolle) en de nog geblesseerde Luca Everink (Diepenveen) zijn vruchten van het inmiddels opgeheven steunpunt Twello. "Deze lichting is het bewijs van het optimale rendement van de samenwerking met Go Ahead Eagles destijds", zegt Rob Boudrie in TC Tubantia.

Boudrie, nu assistent van technisch directeur Jan Streuer, was jarenlang manager van de jeugdopleiding. Onder leiding van trainer Erik ten Hag werd in 2008 de samenwerking aangegaan met Go Ahead Eagles. In 2013 kwam daar een eind aan.

Go Ahead Eagles wilde weer een eigen jeugdopleiding en was de FC Twente-busjes in Deventer zat. "Wij van de voetbaltak waren het daar niet mee eens", blikt Boudrie terug. "We bestreken toen vanuit Twello een enorm gebied, en konden concurreren met Vitesse, De Graafschap en PEC Zwolle."

Boudrie ziet echter ook genoeg talent in de regio Twente. "De lichting onder 18, onder 17 is heel goed, en de meeste jongens komen allemaal uit Twente. Dus dat zit wel goed", geeft hij aan. "Wel vind ik dat we naast de vaste kern van de regionale talenten, met het scouten voor de opleiding weer naar een landelijke dekking moeten. Daarnaast is het zaak scherp te zijn op de afvallers bij de topclubs."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 25 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›