Jans blikt terug op eerste weken: ''Dat vond ik heel vervelend''

1
Jans blikt terug op eerste weken: ''Dat vond ik heel vervelend''

Ron Jans stond vrijdag voor zijn eerste oefenwedstrijd met FC Twente. De trainer is nu vier weken bezig in Enschede en heeft inmiddels al veel werk verzet.

''Ik ben op 17 juni na mijn aanstelling meteen aan de slag gegaan, want er moest nog wel wat gebeuren'', zo begint Jans in de Tubantia. ''Elke club is weer anders, maar de situatie die ik hier aantrof was voor mij ook nieuw. Een trainer is altijd druk, zeker in deze fase van de voorbereiding, maar nu was ik anders druk. Voordat we begonnen met trainen ben ik twee weken lang alleen maar scout geweest. Veel scouts hadden we niet. Sterker: we hadden er een, maar die was ook zo weer weg. Dat vond ik wel heel vervelend, want Jan Streuer (technisch directeur, red.) en ik wisten nergens van.''

''Ik begrijp dat de club financieel moest ingrijpen, maar op het ene moment zit je samen met Evert Bleuming de selectie door te nemen en op het andere moment krijg je van Evert te horen: ‘Ik lig er uit’.'', vervolgt Jans. ''We stonden daar vrij machteloos in. Of ik boos was? Ik had geen zin om in het verleden in te grijpen, ik ben van vandaag en morgen. Maar ik leefde wel mee met Evert, want hoelang heeft hij wel niet bij de club gezeten?'', aldus Jans.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 9 Aug 2020 om 10:58
    Onder het hoofdstuk communicatie en het programma vdK maakt vrienden aflevering no x
vrijdag 25 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›