Schmidt: ''Natuurlijk denk je 'wat als', maar helaas''

0
Schmidt: ''Natuurlijk denk je 'wat als', maar helaas''

Vincent Schmidt is inmiddels amateur bij Excelsior'31, maar zijn carrière had ook heel anders kunnen lopen. Toen René Hake trainer was bij FC Twente kreeg Schmidt veel vertrouwen van de oefenmeester, totdat hij zwaar geblesseerd raakte.

"Ik heb uiteindelijk, het seizoen na mijn debuut, heb ik in de voorbereiding bijna alles in de basis gestaan als linksback. Toen ik een week voor de competitie begon, kreeg ik een schop en lag ik er vier maanden uit. Na die tijd heb ik eigenlijk alleen maar bij Jong FC Twente gezeten. En nooit meer aangehaakt bij het eerste elftal. Nooit meer in aanmerking gekomen voor wedstrijden. Het kan aan mijzelf liggen, we draaiden geen goed jaar met Jong", zegt Schmidt tegenover Twente1.

De linksback van Excelsior'31 denkt weleens 'wat als'. "Natuurlijk denk je dat. Nu heb ik het prima naar mijn zin. Ik heb een leuke baan, leuke mensen om me heen en ik heb een leuk team. Je denkt altijd 'wat als ik dat jaar wel gestart was'. Wat als ik een paar wedstrijden gespeeld had", vervolgt Schmidt. "Ik kreeg het vertrouwen van René Hake en de spelersgroep was heel leuk. Maar helaas na die blessure nooit meer aangehaakt."

"Het was echt in de tijd van het faillissement toen, met het kort geding. Ik kan het me nog wel goed herinneren", zegt Schmidt, die blij is met de wedstrijd van vrijdagavond. "Ik denk dat we tevreden mogen zijn. Het is de tweede wedstrijd en je speelt tegen FC Twente. Het was een goede test. Voetballend was het heel goed voor ons", besluit Schmidt.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 25 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›