FC Twente-talent koos voor Heracles Almelo: ''Dat weegt ook mee''

1
FC Twente-talent koos voor Heracles Almelo: ''Dat weegt ook mee''

Rohat Agca traint vier week mee bij het eerste elftal van Heracles Almelo. De achttienjarige middenvelder, die uit de jeugdopleiding van FC Twente komt, is de enige speler van het groepje talenten dat voor Heracles koos.

"Om twee redenen, de belangrijkste is voetbal", legt Agca uit in gesprek met TC Tubantia. "Ik mocht in juni twee weken meetrainen hier, dat beviel goed. Het team ving me goed op en de trainers praten veel met mij. Komt bij dat mijn positie bij Twente meer bezet is dan hier. Dat ik uit Almelo kom, weegt ook mee. Niet heel zwaar, maar een beetje."

Agca speelde zondag een helft mee tegen PEC Zwolle (0-1). Zijn ouders, broer en oom zaten op de tribune. "Dat vinden ze leuk natuurlijk, zo vlak bij huis", geeft het talent aan. "Ze zeiden ook tegen me: 'Mooi, hoef je even niet meer op de bus te wachten'. Nee, ik kom ik niet uit een echte Heracles-familie. Ik zat op de basisschool in Almelo en op de middelbare school in Enschede." 

Heracles-trainer Frank Wormuth vindt het 'geen probleem' dat slechts één jeugdspeler voor zijn club heeft gekozen. "Het gaat er uiteindelijk om dat ze beter worden, groeien en leren", reageert de Duitse oefenmeester. "Dat kan bij beide clubs." 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Aug 2020 om 12:44
    Mooi laten gaan