''Ze zeggen dat het een verademing is om met deze staf te werken''

0
''Ze zeggen dat het een verademing is om met deze staf te werken''

FC Twente speelde maandagavond de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Tegen Fortuna Sittard kregen in de tweede helft veel jonge spelers de kans, tot genoegdoening van analyticus Arnold Bruggink.

"In de tweede helft zat veel meer energie en jeugdig elan", zegt Bruggink in gesprek met VoetbalTijd. "Dat is hartstikke leuk om te zien. Het is een beetje uit nood geboren dat veel jeugdspelers nu meedoen. Er wordt nu wel iets te snel het predicaat 'talent' op geplakt. Het is eigenlijk een plek die je moet verdienen."

Bruggink heeft er dus een beetje een dubbel gevoel bij. "Ze krijgen nu wel de aandacht die ze heel lang niet hebben gehad. Aan de onderkant zijn ze te lang weinig gezien, dat stuit mij het meest tegen de borst. Daar valt ontzettend veel in te winnen", aldus de oud-speler van FC Twente.

Bruggink verwacht dat de jeugd onder Ron Jans meer kansen krijgt. Dat kan spelersmakelaar René Wagelaar beamen. "Ik spreek die jongens natuurlijk veel. Als ze losgaan over hoe de trainingen gaan en hoe er met die jongens individueel gesproken wordt, wat ze goed en fout doen. Die jongens zeggen dat het een verademing is om met deze staf te werken in vergelijking met hoe het was", aldus Wagelaar.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 24 oktober 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›