Een (sport) bh kiezen doe je zo

Lingerie heeft vele gezichten. Van functioneel tot sexy en verleidelijk en alles daartussen in. Niet alleen dragen vrouwen in hun leven zo’n zes verschillende maten bh’s, ze dragen net zoveel verschillende soorten bh’s. Welke dat zijn en hoe je de juiste bh kiest, lees je hier. 

De drang naar het bedekken van het lichaam gaat heel ver terug naar de oertijd. De eerste kledingstukken bestonden uit gevlochten bladeren, dierenhuiden en omgeslagen lappen. Ondergoed werd toen nog niet gedragen. 

Het ontstaan

De eerste onderbroek werd zo’n 4.000 jaar geleden gedragen in Sumeria (het huidige Irak). Dit "slipje" bestond uit een lange strook linnen die tussen de benen en om de taille werd geslagen. De eerste bh ontstond op Kreta zo’n 4.500 jaar. De Romeinse en Griekse atletes droegen deze ‘bh’ van zacht leder of een linnen doek. Deze werd strak rond de borsten gebonden om het wiebelen van de borsten tegen te gaan. 

Pas in de 16 eeuw begonnen vrouwen zich te realiseren dat ze met ondergoed hun vrouwelijke figuur meer konden benadrukken. Ze deden dit met strakke korsetten die hun taille versmalde en de borsten plat drukten. Later verdween het korset en werd vervangen door de bh. In de jaren vijftig werd het taboe over lingerie dan echt doorbroken. De jeugd wil frivolere kleding en lingerie en de modekoningen maken hier gebruik van. Filmsterren en fotomodellen als Brigitte Bardot, Audry Hepburn en Marilyn Monroe werden de trendsetters en boegbeelden van speels, stoer en frivool ondergoed. 

Ook hiervoor draag je een sport bh

De sport bh ontstond rond 1975. Bedoeld voor het sporten zoals ooit de Romeinse en Griekse atletes het ook hadden bedacht. Maar wist je dat de sportbeha ook word gedragen door vrouwen na een bepaalde chirurgische procedures? In die situaties wordt een front-closing sportbeha met een compressie, naadloze cup aanbevolen voor genezing en comfort. Daarnaast helpen stoffen zoals Lycra zwelling en een "even-out" te verminderen bij een buste die is veranderd door een chirurgische ingreep. 

Na een borstoperatie, of dit nou een borstverkleining, borstvergroting of borstlift is, zijn borsten gevoeliger en vanwege een herstelperiode en hebben ze extra steun nodig, ook bij alle dagelijkse activiteiten. Deze ondersteuning helpt er bijvoorbeeld voor zorgen dat het implantaat op de juiste plek blijft zitten. Daarom is een Anita sport bh deltapad een logisch advies van de arts. 

Zwangerschap 

Nog een uniek soort zijn de bh’s voor tijdens en direct na je zwangerschap. Omdat je borsten in deze periode groeien, heb je mogelijk ook een andere cup nodig. Er zijn gelukkig mooie en comfortabele zwangerschapsbeha’s en babyriemen die je borsten en buik de ruimte om te groeien. Maar ook na je bevalling maken bijvoorbeeld voedingsbh's het comfortabeler en maken ze het geven van borstvoeding gemakkelijker. Daarnaast ontlasten ze je van pijnlijke borsten en ondersteunen het belaste bindweefsel. Een voedingsbh saai? Nee hoor, tegenwoordige is er hele mooie lingerie die er perfect uitziet onder strakke T-shirts, blouses en jurken. Ook in de periode dat jij borstvoeding geeft. 

Nog meer bh’s

Naast de specifieke bh’s voor sport, na een operatie, tijdens de zwangerschap, het geven van borstvoeding is er natuurlijk ook nog de ‘dagelijkse’ bh. Welke jouw voorkeur heeft, hangt af van de grootte van je borsten, de activiteit en je smaak. Er zijn sportieve modellen, klassieke, elegante, trendy, etc. Maar één ding is zeker. Ga je een weekendje weg met je lief, dan mag een mooie sexy bh niet ontbreken in je Burkely tas.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand