Verlate zomervakantie boeken? Kijk FC Twente bij competitiehervatting óók vanuit het buitenland

Helaas eindigde de competitie dit jaar vroeg vanwege het coronavirus. Het nieuwe seizoen is gelukkig weer in aantocht: op 12 september speelt FC Twente de eerste wedstrijd. Wil je toch in die periode je vakantie boeken? Met een simpel trucje kijk je vanaf je buitenlandse vakantieadres óók de wedstrijden van FC Twente. Je kunt dus gewoon naar een ander land op reis.

Nu de grenzen naar veel landen weer open zijn, is een verlate zomervakantie naar een ander land weer een optie. Lekker naar een camping in Spanje, een mooi hotel in Turkije of een rondreis in een land buiten Europa, het zit er deze zomer toch nog in!

Ook als je geen wedstrijden wilt missen, kan je gerust boeken. Nederlands voetbal kijken vanuit het buitenland is namelijk zo geregeld. Het enige wat je nodig hebt is een apparaat met internetverbinding en een VPN. 

Buitenlandse blokkade omzeilen

Vaak als je vanuit het buitenland Fox Sports probeert te kijken, krijg je te maken met een zogeheten geoblokkade. ‘Deze video is niet beschikbaar op uw locatie’, zie je dan op je scherm. 

Die melding hebben ze ingesteld in verband met uitzendrechten. Fox Sports heeft namelijk alleen betaald voor het uitzenden van de eredivisie in Nederland. Ben je in het buitenland, dan moet je die blokkade omzeilen. En dat geldt natuurlijk ook voor de samenvattingen bij de NPO.

IP-adres aanpassen

Aan de hand van je IP-adres wordt je locatie door een streamingdienst vastgesteld. Ga je bijvoorbeeld op internet vanuit Spanje, dan heb je ook een Spaans IP-adres. Het is dus zaak om je IP-adres aan te passen.

Daar komt de VPN om de hoek kijken. Een VPN zorgt ervoor dat jouw internetverkeer via een extra server verloopt. Alles wat je op internet doet wordt vervolgens aan die extra server gekoppeld. 

Wat moet je precies doen?

Om een VPN-verbinding in te schakelen, heb je een VPN app of programma op je apparaat nodig. Die apps of programma’s behoren allemaal toe aan specifieke VPN providers. Er zijn veel verschillende aanbieders met ieder eigen kenmerken en zowel gratis als betaalde abonnementen. Je hoeft er dus geen geld in te steken.

Handig: je kunt zelf kiezen met welke server je wilt verbinden. Wil je vanaf je vakantieadres het elftal FC Twente zien spelen, dan kies je voor een server die in Nederland staat. Je IP-adres is dan namelijk ook Nederlands. 

Fox Sports denkt dan dat je gewoon vanuit Nederland de wedstrijd wil zien. Dat betekent dat je de blokkade omzeilt en geen enkele minuut hoeft te missen van de wedstrijden in seizoen 20/21 van FC Twente. Oók niet in het buitenland!

 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand