''Eredivisie wordt een beetje als seks met drie condooms tegelijk''

0
''Eredivisie wordt een beetje als seks met drie condooms tegelijk''

Het Eredivisie-seizoen gaat komend weekend weer van start. Sjoerd Mossou, journalist van het Algemeen Dagblad, moet nog wel even wennen aan de nieuwe maatregelen rondom het voetbal.

"Om het plat metaforisch te stellen: het wordt een beetje als seks met drie condooms tegelijk", opent de verslaggever komisch. "Wordt het dan nog wel leuk, die Eredivisie? Kunnen we ons na zes maanden zonder Nederlands voetbal nog ongeremd verheugen op een nieuw seizoen, of wordt het vooral behelpen met samengeknepen billen?"

"De Eredivisie moet het voorlopig niet van spontaan en ongeremd genot hebben; alleen al voor een simpel wedstrijdkaartje moet je complete handboeken doorploeteren, want publiek wordt alleen selectief toegelaten." Mossou kijkt ook verder en ziet de lichtpuntjes van het komende voetbaljaar. "Onherroepelijk gaat de eredivisie op een andere, 'nieuwe' manier vanzelf weer leven. Het uitzicht van verse wedstrijden prikkelt alweer."

De journalist vervolgt: "Topfavoriet Ajax maakte grote indruk in de voorbereiding, maar moet zonder een aanzienlijk aantal sleutelspelers opnieuw beginnen. Bij PSV is iedereen razend benieuwd naar de invloed van de nieuwe trainer Roger Schmidt. In en rond de Kuip smelt iedereen vanzelf weer zodra Dick Advocaat heel driftig en fanatiek in beeld verschijnt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 1 October 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›