Driessen voorspelt: 'Deze drie Eredivisie-clubs gaan degraderen'

Valentijn Driessen heeft zijn voorspelling voor de eindstand in de Eredivisie verklapt. De verslaggever verwacht dat Ajax, PSV en AZ de top-drie gaan vormen, terwijl Feyenoord, FC Utrecht en Vitesse 'best of the rest' worden. Het vervolg vindt hij lastiger. 

"Trek Willem II, FC Groningen, FC Twente, Fortuna Sittard, Heracles Almelo, FC Emmen, Sparta, PEC Zwolle en SC Heerenveen maar in die volgorde uit de grabbelton. Wie een andere reeks opstelt, prima. Geen touw aan vast te knopen in die contreien", schrijft hij in zijn column. "De beste volgorde valt te bepalen na de transferwindow van januari, maar het lijstje wordt ingevuld met de eerste transferwindow nog drieënhalve week open", legt Driessen uit. 

"ADO Den Haag, RKC Waalwijk en VVV-Venlo nemen na dit seizoen afscheid van de Eredivisie. De Hagenaars volgden vorig jaar een failliet tweesporenbeleid", blikt hij terug. "Eerst ging het mis met een elftal met een veteranenleeftijd. Daarna luidde een elftal op het niveau van de Engelse ‘Fourth Division’ de uitvaart in totdat paradoxaal genoeg corona het leven redde van de belegen Haagse ooievaar met onderliggend lijden. Nu is de valse hoop gevestigd op een veredeld jeugdteam", stelt Driessen. 

"In de selecties van RKC en VVV zit meer balans", constateert hij. "In Waalwijk meer voetbal, maar in de onderste regionen biedt afbraakvoetbal helaas meer soelaas. In Venlo zal het incasseringsvermogen zijn verdwenen na een seizoen lang murw gebeukt te zijn en deelt NAC de genadeklap uit in de play-off. Speler van het seizoen is Arjen Robben. Nu al. Daarvoor hoef je geen meestervoorspeller te zijn. Met zijn faam en grootsheid heeft hij de hele Eredivisie een impuls gegeven zonder een bal geraakt te hebben."

Het lijstje: Ajax, PSV, AZ, Feyenoord, FC Utrecht, Vitesse, Willem II, FC Groningen, FC Twente, Fortuna Sittard, Heracles, FC Emmen, Sparta, PEC Zwolle, SC Heerenveen, VVV-Venlo, RKC, ADO Den Haag.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand