''In de voorbereiding is het kwartje de andere kant opgevallen''

1
''In de voorbereiding is het kwartje de andere kant opgevallen''

Ron Jans beseft dat zijn keuze om de jonge Jayden Oosterwolde te laten fungeren als basisspeler nogal wat bekijks opleverde. De jongeling speelde echter een sterk Eredivisiedebuut en de trainer ziet dat dan ook niet als een verrassing. 

"Jayden heeft een aantal kwaliteiten dat je denkt: ik ben ook weer niet zo verrast. Met Gijs Smal hebben we nog een prima linksback die we eigenlijk hebben gehaald voor de basis, maar in de voorbereiding is het kwartje de andere kant opgevallen. Dat heeft Jayden ook zelf afgedwongen. Maar hij moet het ook elke week weer bewijzen", vertelt Jans in gesprek met FOX Sports.

"Mensen vinden vaak dat zenuwachtig zijn een zwakte is", vervolgt hij. "Toen ik ooit in de vorige eeuw ergens mocht debuteren was ik zo zenuwachtig. Maar dat betekent niet dat je verlamd of zo. Je moet gewoon alles geven. Ik vroeg hem nog waarom hij niet zenuwachtig was en wat hij daartegen zou gaan doen. 'Eroverheen kletsen' was zijn reactie. Hij heeft nu al een assist en heeft het grotendeels goed gedaan. Ik kijk niet meer naar leeftijd, maar naar de prestaties op het veld. Dat is veel belangrijker."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 13 Sep 2020 om 17:27
    Toekomstig goedmijntje
zondag 20 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›